İncirlik'ten sonra Diyarbakır'a da Amerikan uçağı geldi

Amerika, İncirlik'in ardından PKK'ya karşı düzenlenen hava harekatlarının merkezi olan Diyarbakır'daki üsse'de yerleşmeye başladı. ABD’li Orgeneral Philip Breedlove, Temmuz ayında varılan anlaşma kapsamında Diyarbakır’a da uçak ve personel konuşlandırmaya başladıklarını açıkladı. Bu açıklamanın hemen ardından ilk uçak sabah saatlerinde üsse indi.

İncirlik'ten sonra Diyarbakır'a da Amerikan uçağı geldi

Amerikan uçak ve askerleri İncirlik’ten sonra Diyarbakır’a konuşlanmaya başladı.

Açıklamayı yapan isim ABD’nin Avrupa Ordusu EUCOM ve NATO’nun Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı olan Orgeneral Philip Breedlove oldu.

Amerikan Türk Konseyi ATC’nin Washington’daki yıllık konferansında konuşan Breedlove, 9 Ağustos’ta İncirlik Üssü’ne konuşlandırılan altı adet Amerikan F-16 uçağıyla başlayan işbirliğinin daha daha genişleyeceğini belirtti.

Breedlove, Temmuz ayında varılan anlaşma kapsamında Diyarbakır’a da uçak ve personel konuşlandırmaya başladıklarını söyledi. Gerekçe ise IŞİD’le mücadele için operasyonel altyapıyı arttırmak.

Diyarbakır'daki üsse arama kurtarma helikopterleri ile C-130 tipi çok amaçlı bir nakliye uçağı konuşlandırılacak. Hava üssünde 300 Amerikan askeri görevlendirilecek. Üsse kaç adet F 16 konuşlandırılacağı ise bilinmiyor. ABD, Temmuz ayından bu yana ısrarla Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nün istiyordu.

ABD'li generalin açıklamasının ardından ABD'ye ait C-130 tipi bir nakliye uçağı bu sabah Diyarbakır'a indi. Almanya'daki ABD üssü Ramstein'dan da 41 TIR dolusu askeri malzeme Diyarbakır'a doğru yola çıkarıldı.

Diyarbakır'daki askeri hava üssü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terör örgütü PKK'nın Irak'ın Kuzeyindeki kamplarına yapılan hava operasyonlarının merkezi konumunda bulunuyor. Üs aynı zamanda Türkiye ve bölge ülkelerindeki hava trafiğinin yakından takip edildiği bir yer.

ulusalkanal.com.tr

abd adana amerika diyarbakır İncirlik