Prof. Dr. Oygür'den Cumhuriyet Kadınları'na çağrı: "CKD çatısı altında teröre karşı birleşelim"

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür basın toplantısı düzenledi. CKD'deki isstifaları değerlendirdi. Oygür, "HDP Kapatılsın Kampanyası"na destek verilmesinden rahatsız olan 5 şube yönetiminin istifa ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Oygür'den Cumhuriyet Kadınları'na çağrı: "CKD çatısı altında teröre karşı birleşelim"

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin (CKD) 5 şubesinin yönetim kurulu ve başkanının istifa etmesi üzerine CKD Genel Merkezi basın açıklaması düzenledi.

CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür'ün yaptığı açıklamada, istifa kararı alan şubelerin HDP'nin kapatılmasına yönelik kampanyadan rahatsız olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Oygür, alınan istifa kararlarında, son kurultayda Genel Başkanlığa aday olan Nuran Heper'in ve destekçilerinin etkili olduğunu ve şubeleri arayarak, CKD’nin Atatürkçülükten saptığını öne sürerek, istifa etmeye yönlendirdiğini söyledi.

CKD Genel Başkanı Tülin Oygür'ün istifa eden üyelere yönelik açıklamasından satır başları:

- "Derneğimizin HDP Kapatılsın Kampanyası'na destek vermesi, bu kesim için yıkım olmuştur. Çünkü 'HDP, PKK’dır. Meclis’te PKK istemiyoruz, HDP kapatılsın' demek bunlar için züldür. Bu kesim, HDP-PKK seviciliklerini, tarihteki ilk ve en büyük anti-emperyalist lider Atatürk ile yan yana getirilme bahtsızlığını sergilemektedir."

- "Genel Kurul'da kaybedenler, şimdi bütün şubelerimizi arayarak arkamızda parti var diyorlar. Derneğin içini boşaltmak ve derneğin içini küçültmek istiyorlar. ABD’ci-Sorosçu bir neoliberal kadın örgütü kurarak CKD’den kopardıklarını oraya devşirmeye çalışıyorlar."

- "Derneğimiz bu terör sevici kesimlerin kadınlarımıza dayattığı 'Ya çağdaşlığı ya da milli duruşu seçersin' oyununu bozacak ve bütün kadınlarımızı teröre karşı birleştirerek özgür, bağımsız, çağdaş bir gelecek kurmak hedefiyle milli kadın hareketinde birleştirecektir."

ulusal.com.tr

CKD tülin oygür