Vatan Partisi Denizli Adayı Hasan Korkmazcan: İran ve Suriye Ziyaretleri ile Batı Asya Birliği'nin temellerini attık

Vatan Partisi Denizli Adayı Hasan Korkmazcan: İran ve Suriye Ziyaretleri ile Batı Asya Birliği'nin temellerini attık

Denizli Halkın Sesi Gazetesi, Vatan Partisi Denizli Milletvekili AdayıHasan Korkmazcan ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide Korkmazcan, Vatan Partisi'nin ekonomik politikasını anlattı.

İşte o söyleşi

Merkez sağ kökenli bir siyasetçisiniz neden Vatan Partisi'ndesiniz?

Bizim merkez sağ diye adlandırdığımız parti Demokrat partiydi, ekonomide serbest girişime önem veren fakat Devletin denetimini de reddetmeyen bir parti idi bende hep o çizgide idim. Hiçbir zaman liberal ve neo liberal politikaları savunmadım, Demokrat parti ve Adalet partisi Türkiye’nin yararına olacak programlar önermişlerdi. Anavatan partisi bu çizgide liberal uygulamalara en yakın olanıydı küreselleşmenin ve özelleştirmenin dünyada moda olduğu bir süreçte iktidar olan Anavatan partisi bile kısmen karma ekonomi uyguladı. Misal özelleştirme uygulamaları sırasında Denizlide 4 fabrika Denizli ve Tavas’a tütün işleme Acıpayam ve Çameli’nde anason işleme fabrikaları tamamen Devlet sermayesi ile kurulmuştur. Kamu sermayeli fabrika kurduk 6 yeni organize sanayi bölgesine kamu öncülüğünde destek verdik. Bunlarda çardak deri sanayi, Denizler Güney, Yumru taş ve Alaman boğazı organize sanayi bölgeleri. Bizden sonra gelenler bu tesislerin çoğunu yok pahasına sattılar.

Günümüzde Nasıl bir ekonomik program olmalıdır ve partiniz nasıl bir ekonomik program uygulayacaktır?

Bugün ekonomi mutlaka karma ekonomi olmalıdır yoksa milli ekonomimizi yabancılara kaptıracağız. Biz kendi toprağımızda yabancıların ürettiği ürünlerin zoraki müşterileri konumuna düşürüleceğiz. Onun için biz Vatan Partisi olarak milli kaynaklarımıza dayalı üretim ekonomisini gerçekleştirmek istiyoruz. Meclisteki siyasi partilerin seçim bildirgeleri ve milletvekili adaylarını tayin ederken takip ettikleri yol hepsinin aynı doğrultuda birleştiklerini göstermektedir, onların ekonomik programı neo liberal küresel dayatmaların yörüngesinden çıkamadıklarını göstermektedir.

Diğer Partilerin Uygulamak istediği ekonomik Politika nasıl bir politika, buna karşı sizin yani Vatan Partisinin çözümü nedir?

Bugün AKP PKK koalisyonu Kemal Derviş'in başlattığı, borçlanmacı faizci dışa bağımlı ve korumasız tüketim ekonomisidir. CHP kemal dervişi MHP Durmuş Yılmazı yani küresel tefeciliğin jokerlerini yeniden göreve çağırmaktadırlar. O zaman ne değişecektir bu uygulamalar devam ederse borç yükü altındaki zayıflamış işletmeler yabancılara geçecektir. Bu gün traktörünü satan çiftçimiz yarın toprağını uluslar arası tarım şirketlerine satmak zorunda kalacaktır, çiftçimiz kendi toprağında yabancı şirketlerin taşeron tarım işçisine dönüşecektir. Bütün bu gelişmeler Türkiye deki milli ekonomi ve milli kalkınma taraftarlarını sağcısı ile solcusu ile, işçisi ile sanayicisi ile çiftçisi ile tüccarı ile bir milli ekonomiyi yeniden kurma projesine yönlendirmektedir. İşte biz bu ekonomik projenin siyasi öncüleriyiz. Ekonomiyi güçsüzleştiren toplumu bölen Vatan’ı ve kurumları ayrıştıran politikalara son vereceğiz ülkemizde komşularımızda ve komşularımızla barış etrafında bütünleşeceğiz. Bunun ilk adımlarını da bölge ülkelerinde attık, Misal Nisan ayı sonunda Vatan Partisi heyeti İran’ı ziyaret etti daha önce Suriye Ziyaret edilmişti. İran’da eski Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad'la BATI ASYA BİRLİĞİ'NİN temellerini attık, ilk olarak batı Asya parlamenterler platform kurduk, bu gelişmeler yüzyıllarca bir arada yaşamış, bölge halkları arasındaki, doğal dayanışmaya uygundur onun için emperyalistlerin dayattığı karşıtlık politikalarını kısa sürede yenilgiye uğratacaktır. (denizlihalkinsesigazetesi.com)

hasan korkmazcan