Hollanda'da saldırganının Türkiye doğumlu Gökmen Tanış olduğu açıklandı! İşte fotoğrafı

Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumu, Utrecht kentinde tramvay saldırısını düzenleyen kişinin Türkiye doğumlu olduğu iddia edildi. Gökmen Tanış isimli 37 yaşındaki bir kişinin saldırıyı düzenlediği belirtiliyor

Hollanda'da saldırganının Türkiye doğumlu Gökmen Tanış olduğu açıklandı! İşte fotoğrafı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte “Saldırıyla ilgili şüpheli ya da şüphelileri yakalamaya odaklanmış durumdayız” açıklamasını yaptı.

Utrecht yerel medyası tramvay saldırısını düzenleyen Gökmen Tanış'ın kaçtığını duyurdu. Haberlerde saldırganın saklandığı sanılan bir binanın terörle mücadele ekipleri tarafından kuşatıldığını aktarıldı. Hollanda polisi 37 yaşındaki Gökmen Tanış'a 'yaklaşılmaması' yönünde uyarıda bulundu.

Yapılan açıklamada, "Polis, bu sabahki saldırıyla bağlantılı olarak, 37 yaşında Türkiye doğumlu Gökmen Tanış'a dikkat etmenizi rica ediyor. Bu adama yaklaşmayın" denildi. Uyarıda, failin görülmesi halinde polise haber verilmesi istendi.

Hollandalı emniyet yetkilileri, Utrecht kentindeki silahlı saldırıya ilişkin bir şüphelinin arandığını belirterek yeni bir saldırı ihtimaline karşı kent sakinlerinin evlerinde kalması uyarısında bulundu.

Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumu (NCTV) Başkanı Pieter-Jaap Aalbersberg, düzenlediği basın toplantısında, yerel yönetimlerin uyarılarının dikkate alınması çağrısı yaptı.

Hollanda polisinden yapılan yazılı açıklamada, saldırgan henüz yakalanmadığı için yeni bir saldırı ihtimaline karşı herkesin evinde kalması uyarısında bulunuldu.

Polis sözcüsü Bernard Jens, basına yaptığı açıklamada, sosyal medyada başka saldırıların düzenlendiği yönündeki bilgilerin doğru olmadığını bildirdi.

Hollanda basınında çıkan haberlerde, başkent Amsterdam, Lahey ve diğer kentlerde güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

Camilere ve okullara giriş çıkışların yasaklandığı bildirilen haberlerde, söz konusu binaların etrafında güvenlik önlemleri alındığı ifade edildi.

Haberlerde ayrıca şehir merkezlerindeki tren istasyonları etrafında da güvenlik önlemleri alındığı kaydedildi.

Hollanda gökmen tanış