Akit'ten ikinci ölüm ilanı

Gezi'ye destek veren Hakim Keskin Karakurt'a ölüm tehdidi

Akit'ten ikinci ölüm ilanı

CAN ÖZÇELİK / ÖZEL HABER

Danıştay cinayeti öncesinde 'İşte o hakimler' manşetini atan Akit'in Haziran ayaklanmasındaki hedefi hakim Karakurt '2 mermi ile halledebilirim' yazan mektupla tehdit edildi

Yeni Akit gazetesinin hedef gösterdiği İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakim Keskin Karakurt, içerisinde “İcap ederse sizin 10 mermi ile vuramadığınız hedefi 2 mermi ile hallede bilirim!” yazan ölüm tehdidi aldı.

Karakurt, Gezi direnişi sırasında Çağlayan'daki adliyede eylem yapan avukatların darp edilerek gözaltına alınmasına tepki göstermişti.

Yeni Akit gazetesi de Keskin Karakurt'u, “Çapulcu hakimin pervasızlığı" manşetiyle hedef tahtasına koymuş ve günlerce bu haberleri sürdürmüştü.

Suç duyurusu yaptı

Gazete yayınlarına başladıktan 3 gün sonra 29 Temmuz'da Bayram Ali Çakıroğlu isimli bir şahıs tarafından posta yoluyla hakim Karakurt'a tehdit mektubu gönderildi. Mektubu izin dönüşü gören Karakurt, tutanak tutarak 2 Eylül'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yaptı.

Ancak, mektubu gönderen kişinin gerçek ismini kullanıp kullanmadığı bilinmiyor. Çünkü, mektup zarfı üzerinde Bayram Çakır yazarken mektubun sonunda kullanılan isim Bayram Ali Çakıroğlu.

'Başbakan'a sövenlere ses çıkarmıyorsunuz'

“TC. Latin Krallığı yargı erkanına” başlıklı mektupta, Bayram Ali Çakıroğlu isimli şahıs hakim Karakurt'a hakaretlerini şöyle sürdürüyor: “Halka bu kadar zarar verenler neden darbe ile yargılanmıyor? Dükkanı zarar gören yavrum sizin gavur teröristlere engel olduğu için derhal yakalama emri çıkartıyorsunuz! Fakat adliyeleri basıp Başbakan'a sövenlere sesinizi çıkarmıyorsunuz!”

Akit gazetesi de yaptığı haberlerde adliyede avukatların Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiğini iddia etmişti.

'Sizin kanlarınız bozuk'

Mektubun her satırında hakaretlerin dozunu artıran Bayram Ali Çakıroğlu, hakim Keskin Karakurt'a şöyle sesleniyor: “Sizler tıpkı sütü b.zuk kadınlar gibisiniz. Fahişe kadınların durumuna düştüğünüzün hiç farkında mısınız? Sizin kanlarınız bozuktur.”

Hakaretlerini bitiren Çakıroğlu, hakim Karakurt'u tehdit etmekten de geri kalmıyor. Çakıroğlu, “İcap ederse sizin 10 mermi ile vuramadığınız hedefi 2 mermi ile hallede bilirim!” diyor.

‘Cübbemle katılırdım’

Keskin Karakurt, Gezi direnişi sırasında avukatların İstanbul Çağlayan'daki adliyede yaptığı protesto ve gözaltına alınmalarıyla ilgili adalet.org sitesinde şöyle yazmıştı: “Ben de protestocuları alkışla destekledim.Yargının olmazsa olmaz bir parçası olan avukatlara yapılan bu haksız muameleler kabul edilemez. Duruşmadan daha erken çıkmış olsaydım cübbemle aralarına karışıp desteğimi göstermek isterdim”.

1- FOTO: Hakim Keskin Karakurt

Anadolu'da Vakit gazetesi 13 Şubat 2006'da, Danıştay 2. Dairesi üyelerini bu manşetle hedef göstermişti. 17 Mayıs 2006'da da Alpaslan Aslan, Danıştay 2. Dairesine silahlı saldırı yaparak, Mustafa Yücel Özbilgin'i öldürmüştü. Aslan'ın arabasında "İşte o üyeler" manşetinin bulunduğu küpürler bulunmuştu.