Ergenekon Hakimleri soruşturulacak!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3’üncü Dairesi Ergenekon davasında hakimleri hakkında soruşturma başlattı. Ergenekon davası avukatları, kararı olumlu ancak yetersiz olduğunu vurguladı. Avukatlar, Ergenekon hakimlerinin meslekten ihraç edilmesi gerektiğini belirtti.

Ergenekon Davası hakimlerinin gerekçeli kararı geç yazması, yetkilerinin olmadığı halde tutuklamalara devam etmeleri HSYK 3’üncü Dairesi tarafından soruşturma gerekçesi oldu. Daire ayrıca eski 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerinin 67 kişinin tahliye talebini reddederek Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “hak ihlali” kararına direndiğini belirtti.

Davada yargılamayı yapan hakimler için verilen soruşturma kararını Ergenekon avukatları Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Kararı olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı avukat Serdar Öztürk, "kumpası kuranların yargı makamlarının önüne çıkartılması lazım" dedi.

Avukat Zeynep Küçük de kararı yeterli bulmadı, "toplumun adalete güvenmesi için Özel Yetkili Mahkemede görev alan hakimlerin meslekten ihraç edilmesi gerektiğini" vurguladı.

Balyoz Davası avukatları Haluk Pekşen ve Günizi Dizdar da aynı soruşturmanın Balyoz hakimleri için de uygulanması gerektiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

ergenekon hsyk zeynep küçük