Açılım takvimi tökezledi

Meclis'te gazetecilerle sohbet eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, açılım sürecinde ilerleme olmadığını belirtti. Demirtaş, "Ocakta müzakere başlamalı idi. Şubatta esaslı konular görüşülmeliydi, martta karşılıklı çağrı yapılacaktı" dedi.

Açılım takvimi tökezledi

Defalarca görüştüler ancak açılım adımlarını takvime bağlayan o metin bir türlü hayata geçirilemedi. Ne müzakereler başladı ne de üçüncü göz İmralı'ya gidebildi. Takvim daha ilk adımda tökezledi.

Meclis'te gazetecilerle sohbet eden HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, açılım takvimini açıkladı. Takvimin 1,5 ay geciktiğini belirten Demirtaş, "Ocakta müzakere, şubatta esaslı konular görüşülmeliydi. Martta karşılıklı çağrı yapılacaktı." dedi.

"Takvim esnemiş durumda gerekçe yok havadan sudan şeyler." diyen Demirtaş, "üçüncü göz" adı verilen gözlemci heyetinin İmralı'ya gidemediğini belirtti.

Sadece üçüncü göz değil. Demirtaş, takvime göre Ocak ayında başlaması gereken müzakerelerin de başlamadığını söyledi.

Demirtaş, "Hiçbir adım atılmadı. Müzakere başlasa kamuoyu ile paylaşacağız ne konuşulduğunu. Giderek şeffaflığa doğru gideceğiz. Hükümet ciddi bir oyalama ile süreci kendi lehine kullanma taktiğini sürdürüyor. Biz buna yabancı değiliz." dedi.

ulusalkanal.com.tr

meclis HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş