Erdoğan, Yasin El-Kadı'nın fotoğrafları yayınlandı

El Kaide finansörlerinden Yasin El Kadı ile Başbakan Erdoğan buluşmasının fotoğrafları yayınlandı. Fotoğraflara göre Haliç Kongre Merkezi'ndeki görüşmeye MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı. Görüşmenin yapıldığı 14 Nisan 2012'de kırmızı bültenle aranan Yasin El Kadı için Türkiye'ye giriş yasağı vardı.

Erdoğan, Yasin El-Kadı'nın fotoğrafları yayınlandı

Başbakan Erdoğan'ın El Kaide Terör Örgütü finansörlerinden Yasin El Kadı ile görüşme fotoğrafları yayınlandı. Fotoğarlara göre MİT Müsteşarı Hakan Fidan da görüşmede hazır bulundu.

Haliç Kongre Merkezi'ndeki görüşmenin El Kadı'nın talebi üzerine gerçekleştiği iddia edildi. Telefon tapelerine göre El Kadı, Tayyip Erdoğan'ın randevuyu onaylaması üzerine 14 Nisan'da Türkiye'ye geldi. Karşı Gazetesi'nin haberine göre görüşme 3 saat sürdü ve kongre merkezinden en son Erdoğan ayrıldı.

Görüşmenin Başbakan Erdoğan'ın iki günlük Suudi Arabistan ziyaretinin hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. Suudi Arabistan ziyaretinin gündeminde Suriye'de Beşar Esad'a karşı atılacak adımlar vardı.

Erdoğan ile El Kadı'nın 14 Nisan 2012 ile 9 Ekim 2013 tarihleri arasında 13 kez görüştüğü iddia edildi. Görüşmelere Bilal Erdoğan, Hakan Fidan, Latif Topbaş ve Usame Kutup gibi isimlerin de katıldığı belirtiliyor.

Ulusal Kanal; Yasin El Kadı'nın yasaklı olduğu dönemde Türkiye'ye yasadışı girdiği ve havalimanından Başbakanlık korumaları tarafından karşılandığı fotoğrafları yayınlanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan hakan fidan yasin el kadı