FETÖ çatı davasının iddianamesindeki görüntülere Ulusal Kanal ulaştı

Aralarında terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in de yer aldığı 7'si tutuklu 75 sanığın yargılandığı FETÖ çatı davası 7-8 Şubat 2018 tarihine ertelendi. Çatı davanın iddianamesinde yer alan görüntülere ise Ulusal Kanal ulaştı. Görüntülere göre FETÖ’cü hainler, darbeye direnen komutan Org. Yaşar Güler’i kışla içerisine götürmeye çalışıyor

FETÖ çatı davasının iddianamesindeki görüntülere Ulusal Kanal ulaştı

Darbe girişiminden önce açılan 7'si tutuklu 75 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY çatı davası 7-8 Şubat 2018'e ertelendi.

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar ve bazı müştekiler katıldı. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Davanın iddianamesinde yer alan görüntülere ise Ulusal Kanal ulaştı.

Görüntüler, Amerika destekli darbe girişimine direnen dönemin Genelkurmay 2’inci Başkanı Yaşar Güler’e ait. FETÖ’cü hainler, dönemin Genelkurmay 2’inci Başkanı Org. Yaşar Güler’i derdest ediyor. saat 21:34’de Yaşar Güler kışlaya götürülüyor. Şu anda Kara Kuvvetleri Komutanı olan Güler’i derdest eden iki isim var. İsimlerden birinin elinde uzun namlulu silah taşıyan Eski Kurmay Albay Özay Yılmaz olduğu değerlendiriyor. Yılmaz’ın yanında da tam teçhizatlı kamuflajlı ve uzun namlulu silah taşıyan bir şahıs daha var.

Şahıslar, elleri arkadan bağlı ve kafasında bez takılı olan Orgeneral Yaşar Güler’i kışlaya götürüyor. Bu esnada orta mevzide bulunan uzun namlulu silahlı bir asker tarafından şahıslara ateş açıldığı görülüyor.

Görüntüler Yaşar Güler ile sınırlı değil. 15 Temmuz’da saat 19:36:10'da dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı’nın makam aracı nizamiyeden çıkıyor. Saat 20:46:24'te de kısa kollu günlük üniformalı elinde evrak çantası bulunan Tümgeneral Mehmet Dişli yaya olarak kışlaya giriş yapıyor.

HABER: OLCAY KABAKTEPE

ulusal.com.tr

fetö ulusal kanal Yaşar Güler