Ordu'dan bir zafer daha!

Üç gün süren operasyonun ardından IŞİD'i Amirli kasabasında yenilgiye uğratan Irak ordusunun ilerleyişi sürüyor... Onlarca köyü teröristlerden temizleyen ordu birlikleri IŞİD'in kalelerinden sayılan Süleymanbek kasabasında da kontrolü yeniden sağladı.

Ordu'dan bir zafer daha!

IŞİD kuşatmasını yararak Türkmen kasabası Amirli'ye yardım eli uzatan Irak ordusunun teröristlere karşı temizlik operasyonu hız kazandı.

Ordu birlikleri ve Şii milisler, Amirli zaferinin ardından rotayı IŞİD terörü altındaki diğer kasabalara çevirdi. Irak Başbakanı Nuri El Maliki Amirli zaferinin ardından dün bölgedeki askerleri ziyaret ederek moral verdi, Maliki, iyi sonuçlar almayı sürdürmek için askerleri daha çok çaba göstermeye davet etti.

Maliki'nin ziyareti sonrasında Irak Ordusu IŞİD'e karşı ilerleyişini sürdürdü. Operasyonun bir sonraki ayağında IŞİD'in kalelerinden birisi olarak gösterilen Selahaddin iline bağlı Süleymanbek kasabası vardı.

Süleymanbek kasabasına ordu, dün geç saatlerde hücum etti. Saatler süren çatışmaların ardından Iraklı askerler, IŞİD'i kasabadan püskürtmeyi başardı.

Operasyonlara katılan gönüllü bir Türkmen, Süleymanbek'te sadece ordu birliklerinin savaştığını söyledi.

Altyazı// Biz buraya girene kadar çok eziyet çektik. Hamdolsun bitirdik artık. Kalmadı bir şey içinde. Amirli'nin de yolunu açtık, hamdolsun kalmadı bir şey içinde. Hepsini öldürdük, kalmadı inşallah.

Zorlu çatışmalarda yorgun düşen ama yine de kasabanın kontrolünü sağlayan askerler ise mutluydu. Askerler, IŞİD tabelalarını indirdi, zaferlerini tezahüratlar ve şarkılar eşliğinde kutladı.

ulusalkanal.com.tr