BPC raporunda Türkiye'ye müdahaleden bahsedildi

Bipartisan Policy Center, Trump yönetimi için hazırladığı raporda "Amerika - Türkiye ilişkilerinin Amerika'ya artık stratejik fayda sağlamasının mümkün olmadığı ve Türkiye'ye müdahale edilebileceği" ifadesine yer verdi. Raporu hazırlayan ekipte eski Türkiye büyükelçileri Abramowitz ve Eric Edelman'ın yanı sıra eski CIA Türkiye Masası Şefi Henri Barkey de bulunuyor.

BPC raporunda Türkiye'ye müdahaleden bahsedildi

Bipartisan Policy Center Türkiye ile ilgili hazırladığı raporlara bir yenisini ekledi. BPC'nin Trump yönetimi için hazırladığı raporda Washington ile Ankara arasındaki ayrılıklara dikkat çekildi.

Raporda "Türkiye'nin bugün karşı karşıya olduğu, gittikçe derinleşen tehditler göz önüne alındığında Washington'un eninde sonunda Türkiye'nin istikrarını sağlamada rol oynaması gerekebilir." şeklinde dikkat çekici ifadelere yer verildi.

"Washington'ın YPG ile işbirliğine son verip, Fethullah Gülen'i Türkiye'ye iade etmesinin Erdoğan'ı daha da talepkâr hale getireceği" kaydedilen raporda, Türkiye ile ortaklığın Amerika'nın çıkarlarını daha ileri götürmeyeceği vurgulandı.

Erdoğan'ın "Güçler ayrılığı ilkesini yıkacak Türk tipi başkanlık sistemi konusunda tüm eleştirileri görmezden geldiği" kaydedilen raporda Türkiye'nin Suriye'de kırmızıçizgileri aşılsa da fazla tepki göstermediği belirtiliyor.

Raporda Trump yönetimine "Ankara Gülen'in iadesi karşılığında ne gibi sözler verirse versin, iade davasına siyasi olarak karışılmaması; İncirlik üssüne alternatif aranması, Rusya - Türkiye yakınlaşmasına dikkat edilmesi, sözde Ermeni soykırımının provokatif olmayacak şekilde tanınması" gibi tavsiyelerde de bulunuyor.

Raporu hazırlayan ekipte eski Türkiye büyükelçileri Abramowitz ve Eric Edelman'ın yanı sıra eski CIA Türkiye Masası Şefi Henri Barkey de bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr