Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasında 10 isim açığa alındı

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu belirtilen firari Adil Öksüz'ün gözaltına alınmasıyla ilgili yeni bir bilgi ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri, yürüttükleri soruşturmada Öksüz'ün gözaltına alındığı sırada FETÖ'nün "mahrem imamı" olarak bilindiğini rapor etti. Müfettişler, olayla ilgili ihmali bulunan 5 polis ve 5 jandarmanın açığa alınması için bakanlığa yazı gönderdi

Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasında 10 isim açığa alındı

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı oldğu belirtilen firari Adil Öksüz ile ilgili yeni bir bilgiye ulaştı.

Adil Öksüz’ün firarını araştıran müfettişler, Öksüz’ün gözaltında bulunduğu sırada “FETÖ’nün ‘mahrem imamı’ olduğunun bilindiğini” ortaya çıkardı.

Müfettişler, Öksüz'ün FETÖ imamı oalrak bilinmesine rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını ve şüphelinin adli makamlara sevk edilmesi sırasında gerekli işlemlerin yerine getirilmediğini raporlaştırdı.

Soruşturmayı derinleştiren İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Öksüz'ün gözaltı ve adliyeye sevk işlemleri sırasında görevli olan tüm isimleri tek tek inceledi. İnceleme sonrası olayla ilgili 5 polis ve 5 jandarma görevlisinin ihmali olduğu kaydedildi.

10 isim hakkında İçişleri Bakanlığına yazı gönderen müfettişler, bu kişilerin görevlerini sağlıklı şekilde yürütemeyeceğini belirterek açığa alınmalarını istedi.

Talebi uygun bulan Bakanlık, 10 kişiyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına yazı gönderdi. Her iki kurumda adı geçen personele görevlerinden el çektirildi.

ulusalkanal.com.tr

fetö adil öksüz