Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad: Görevde kalmam yabancı devletleri ilgilendirmez

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye halkının istemesi durumunda görevi bırakmaya hazır olduğunu söyledi. "Görevde kalıp kalmayacağım, bunu söyleyen devletler ya da yetkilileri ilgilendirmez" diyen Esad, "Suriye halkının kararı. Görevde kalmamı istedikleri sürece kalacağım, gitmemi istediklerinde ise bir gün bile kalmayacağım" ifadelerini kullandı.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad: Görevde kalmam yabancı devletleri ilgilendirmez

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, "Suriye halkı isterse görevi bırakırım" dedi.

Esad, ARD televizyonuna verdiği röportajda, Suriye'deki geçiş sürecini değerlendirdi. Geçiş sürecinin, katılan herkesi kapsayacak bir ulusal hükümet teşkil edileceğini ve ardından yeni bir anayasa hazırlanacağını belirten Esad, "Seçimler bir hobi, Cumhurbaşkanının vizyonu ya da hükümetin keyfi muamelesi değildir. Seçimler hükümetin değil, vatandaşın hakkıdır" ifadelerini kullandı.

Beşar Esad, Suriye savaşının sona ermesinin kendisinin gitmesine bağlı olduğu yönündeki iddialara da yanıt verdi. "Görevde kalıp kalmayacağım, bunu söyleyen devletler ya da yetkilileri ilgilendirmez" diyen Esad, Suriye halkının gitmesini istemesi durumunda bir gün bile kalmayacağını belirtti.

Suriye ordusunun karşısında 100’ü aşkın silahlı grup olduğunu vurgulayan Esad, bu grupları destekleyen birçok devletin de bulunduğunun altını çizdi.

ulusalkanal.com.tr