Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş'a övgü!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası parti içinden gelen Kurultay taleplerini değerlendirdi. "Kurultay çağrısı olursa da saygı duyarım" diyen CHP lideri, "seçim sonuçları CHP'de lider tartışması başlatmaz, başlatırsa sevinirim" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş'a övgü!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra CHP'de başlayan liderlik ve kurultay tartışmalarını Hürriyet gazetesine değerlendirdi. CHP lideri "Bu sonuçlar partinizde lider tartışması başlatır mı" sorusuna yanıt verdi.

"Bu sonuç CHP’de lider tartışması başlatmaz. Başlatsa sevinirim. Adaylar çıkar, demokratik bir yarış olur. Kurultay çağrısı yapılırsa da buna saygı duyarım"

CHP lideri seçim sonuçlarından seçmenleri sorumlu tuttu.

"Tatilciler sandığa gitmediler. Rahatlarını bozmak istemediler. Şunu değerlendirmek lazım. Son günlerde iktidar tarafından pompalanan kamuoyu yoklamalarıyla ‘Tayyip Erdoğan kazanıyor’ tablosu yaratıldı. Bu tablo, ‘nasıl olsa kazanacak’ duygusunun da benimsenmesine neden oldu. Erdoğan da iyi sonuç alamadı. Erdoğan’ın seçmenleri de sandığa gitmemiş olabilir"

Çatı aday Ekmeleddin İhsanğlu'na kapılarının açık belirten Kılıçdaroğlu HDP lideri Selahaddin Demirtaş'ın seçimlerde önemli bir iş yaptığını söyledi.

"Demirtaş çok önemli bir şey yaptı. HDP’yi Türkiye partisine dönüştürecek bir çaba harcadı. Üslubu çok önemliydi. İmkansızlıklara karşı performansı çok iyiydi. Demirtaş’ın kullandığı ‘ezilenleri savunmak’ kavramı, kullandığı dil bize çok yabancı bir kavram değil"

ulusalkanal.com.tr

kemal kılıçdaroğlu chp selahattin demirtaş Ekmeleddin İhsanoğlu