Obama'dan Türkiye sınırı açıklaması

Paris'te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşen Amerika Başkanı Barack Obama, Türkiye Suriye sınırının güvenliği ile ilgili konuştu. Obama, tüm çabalara rağmen sınırda 98 kilometrelik bir boşluk olduğunu ve bu sınırın IŞİD tarafından petrol sevkiyatında kullanıldığını belirtti.

Obama'dan Türkiye sınırı açıklaması

Fransa’nın başkenti Paris’teki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşen ABD Başkanı Barack Obama önemli açıklamalar yaptı.

Basın toplantısı düzenleyen Obama'ya Türkiye’nin sınır güvenliği konusunda yaptığı çalışmalar soruldu.

Amerika Başkanı Türkiye'nin çaba gösterdiğini ancak 98 kilometrelik bir hatan IŞİD petrolllerinin geçirildiğini söyledi.

"IŞİD'İN KULLANDIĞI 98 KM VAR: Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Türkiye ve Suriye arasındaki sınırı kapatma ihtiyacı konusunda defalarca görüşmem oldu. Bu konuda ciddi ilerleme gördük ama halen bazı boşluklar var. Özellikle de yabancı savaşçılar için halen bir geçiş noktası ve terörist eylemlerini finanse etmek için IŞİD tarafından yakıt nakletmede kullanılan yaklaşık 98 kilometre var."

Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin de, IŞİD'in çıkardığı petrolleri Türkiye sınırından geçirerek sattığını ileri sürmüştü.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de sınırdaki gelişmelerle ilgili konuştu. Kerry, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye-Suriye sınırının kalan bölümünün kapatılması için Türk ve diğer güçlerin kullanılmasını konusunu desteklediğini belirtti. ABD ve Türkiye'nin bu konuda istişarelerde bulunacağını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Obama abd başkanı