Aydınlar Ocağı son dönemde Türkiye'nin gündemine sokulan projelere karşı mücadele kararı aldı

"Yeni Türkiye", "Yeni Anayasa" ve "Başkanlık Sistemi"... Aydınlar Ocağı son dönemde Türkiye'nin gündemine sokulan bu projelere karşı mücadele kararı aldı. 41. Şura sonrası bir bildiri yayımlayan Aydınlar Ocağı, "Türk Milleti'ni bölmeyi ve ayrıştırmayı amaçlayan bu girişimlere asla izin verilmeyektir" dedi.

Aydınlar Ocağı son dönemde Türkiye'nin gündemine sokulan projelere karşı mücadele kararı aldı

Aydınlar Ocağı 41'inci Şurası yapıldı. Manisa'da toplanan ve Aydınlar Ocağı'nın 23 Şubesi'nin katıldığı şura 2 gün sürdü.

Türkiye'nin önemli sorunlarının masaya yatırıldığı toplantı sonrası sonuç bildirgesi açıklandı.

Bildirgede, Yeni Türkiye söylemi, Başkanlık sistemi, Yeni anayasa çalışmaları, açılım süreci, anadilde eğitim ve soykırım yalanına karşı mücadele kararı ilan edildi.

Bildrigede, Yeni Türkiye söyleminin Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler tarafından ortaya atıldığı belirtildi. Başkanlık sisteminin ise Türkiye'yi totaliter ve federal bir yönetime götüren sürecin başlangıcı olduğu vurgulandı.

Yeni Anayasa çalışmaları, açılım süreci ve Anadilde eğitime de tepki gösterilen bildirgede, Türk Milleti'ni bölmeyi ve ayrıştırmayı amaçlayan bu projelere asla izin verilmeyeceği ifade edildi.

Bildiride soykırım yalanına karşı da Türk Milleti olarak topyekün mücadele etme kararı alındı.

ulusalkanal.com.tr