Futbolda şike kumpası davasının 4'üncü gününde

Futbolda şike kumpası davasının 4'üncü gününde. Silivri'de görülen duruşmada aralarında eski emniyet müdürlerininde bulunduğu 15'i tutuklu 108 sanığın savunmaları alınıyor.

Futbolda şike kumpası davasının 4'üncü gününde

15'i tutuklu 108 sanığın yarıgılandığı futbolda şike davasının 4. duruşması görülüyor.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmada sanıkların savunmaları alınıyor.

Fetullah Gülen'in 1 numaralı sanık olduğu davada sanıklar Türk futbolunu ele geçirmekle suçlanıyor. Duruşmada müştekileri avukatları temsil ediyor.

Davanın dün görülen duruşmasında hazırladığı rapor ile "Futbolda şike" soruşturmasını başlatan polis memuru Lokman Yanık dinlendi. Yanık, "Hazırladığım raporun resmi hiçbir geçerliliği yoktu. Organize Şube Müdürlüğüne giden bu rapor, daha sonra şike soruşturmasına dönüştü ve 3 Temmuz sabahı bu kapsamda gözaltılar başladı" dedi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, "futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla 15'i tutuklu 108 sanığın yargılandığı davaya müdahillik olmak için başvurdu.

Mahkeme heyeti, müdahillik taleplerini yarın görülecek duruşmada değerlendirecek.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyası incelendiğinde, illegal yapılanmanın, müvekkil spor kulübünün birçok çalışanı, yöneticisi ve futbolcusunu, anlatılan bu yöntemlerle kamuoyunda "futbolda şike" olarak adlandırılan davanın içine soktuğunun açıkça görüleceği vurgulanan dilekçede, kulüp çalışanları hakkında, gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan suç isnadının yapıldığı anlatıldı.

ulusalkanal.com.tr

futbol Silivri kumpas Şike