Ekonomiler alarm veriyor

Koronavirüs salgını dünya genelinde ekonomiyi alt üst etti. Bu kapsamda Dünya Bankası, Koronavirüs salgınıyla mücadelede gelişmekte olan ülkeleri güçlendirmek için destek sağlayacağını açıkladı. 15 ay içinde 160 milyar dolarlık kaynak, belirlenen ülkelere aktarılacak.

Ekonomiler alarm veriyor

Koronavirüs salgını ekonomik düzeni yerinden oynattı. Üretim durdu, bazı fabrikalarda şalterler indi. Milyonlarca insan işsizlik tehtidiyle yüz yüze kaldı. kaldı. Hem hizmet hem üretim sektörleri zor durumda. İşta bu krizin yükünü hafifletmek için dünya bankasından bir adım geldi.

Dünya Bankası, ekonomide olumsuz gidişat nedeniyle gelişmekte olan ülkeler için bir dizi acil durum desteğinin onaylandığını açıkladı.

Program kapsamında, ilk olarak 25 ülkeye 1,9 milyar dolarlık destek sağlanacağı ve 40'dan fazla ülke için de yeni operasyonlara hızla başlanacağı kaydedildi.

Gelecek 15 ay içinde ise yaklaşık 160 milyar dolarlık kaynak sağlanması hedefleniyor. Böylece toparlanma süresinin kısaltılması, büyüme koşullarının yaratılması, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeniden ayağa kalkması amaçlanıyor.

Öte yandan açıklamada, Uluslararası Finans Kurumunun da salgından etkilenen özel şirketlere yardımcı olmak için 8 milyar dolarlık finansman sağladığı kaydedildi.

ulusal.com.tr

dünya bankası koronavirüs