Atatürk'ü hedef alan müdüre TALEBE'den cevap: Boş fıçı çok langırdar

Atatürk'ü hedef alan müdüre TALEBE'den cevap: Boş fıçı çok langırdar

Sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk resmi ile birlikte “Sıcak diye orucu bozmayın, burası daha sıcak” yazısı paylaşan Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karaaslan’a Türkiye Liseliler Birliği cevap verdi. TLB Bursa örgütü yaptığı basın açıklaması ile liselerde gericiliğe ve Atatürk düşmanlığına geçit vermeyeceklerini söyledi.

Basın açıklamasının tam metni şöyle;

Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan’ın sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk’ü açıktan hedef alan yazılı paylaşımı AKP’nin gerici politikalarının geldiği son noktayı gözler önüne sermektedir. Şube müdürü, Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin yanına, kendi sözüymüş gibi “Sıcak diye orucu bozmayın, burası daha sıcak” sözünü paylaşarak akıllarınca Atatürk’ün cehennemde olduğunu ifade etmiştir.

LİSELERİ GERİCİLİKLE TESLİM ALAMAYACAKLAR

Mustafa Karaaslan’ın başında bulunduğu Şube,yalnızca çürüyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın değil, AKP’nin gerici politikaların şubesidir, öğrenci düşmanlığı, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı şubesidir ve işte bu yazılı paylaşımda bütün bunların bir sonucudur. Şube müdürü Atatürk’e hakaret ederek laik, bilimsel ve demokratik eğitimin de karşısında konumlanmış durumdadır.

Mustafa Kemal Atatürk’ü ders kitaplarından çıkartarak, Cumhuriyet değerlerine saldırarak, liseleri gericilik ile teslim alacaklarını sananların milli eğitim politikaları da, Milli Eğitim Şuraları da, Şube Müdürleri de Hasan Ali Yücellerin, İsmail Hakkı Tonguçların bizlere bıraktığı o devrimci eğitim mirasının altında kalacaktır.Milli Eğitim’in çürütülmeye çalışılan bu eşsiz birikimi, gençliğin omuzlarında yeniden yükseltilecektir.

NEFESİMİZ ENSENİZDE

Ancak biliyoruz ki, boş fıçı çok langırdar. Şube Müdürü derhal görevinden alınmalıdır. Bu paylaşımından sonra o koltukta bir dakika dahi oturamaz. Atatürk’e ve Cumhuriyet’e karşı yürütülen bu sistemli saldırılara kendisi de bir yenisini eklemek isteyen Şube Müdürü’ne sesleniyoruz; Bursa Nutku’nun yazıldığı bu topraklarda gericilik hiçbir zaman dikiş tutmaz. Görevini Bursa Nutku’ndan alan Türk Gençliği, gericiliğinher zaman karşısında olduğu gibi bugünde karşısındadır.

Nefesimiz ensenizde!

ulusalkanal.com.tr