İran’da matem törenine saldırı

İran’da matem töreni kana bulandı. Huzistan eyaletinde mescide yapılan silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. İran polisi yüzü maskeli saldırganların yakalanması için operasyon başlatırken saldırıyı üstlenen olmadı. İran’ın Sistan-Belucistan bölgesinde ise devrim Muhafızlarına yönelik saldırı düzenleyen iki terörist sağ olarak ele geçirildi.

İran’da matem törenine saldırı

İran’ın Huzistan eyaletinin Dezful kentine bağlı Sefiabad kasabasında Muharrem Matemi törenine silahlı saldırı düzenlendi.

Yüzleri maskeli kişilerce bir araçtan açılan ateş sonucu ilk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.

İran Milli Güvenlik Yüksek Şurası saldırının araştırılması ve aydınlatılması için bir heyetin Dezful kentine gönderildiğini açıkladı.

Öte yandan İran’ın Sistan-Belucistan Eyaletine bağlı İranşehr bölgesinde teröristler bubi tuzaklı saldırı düzenledi.

İran devrim muhafızlarını taşıyan askeri araçlarının geçişi sırasında patlatılan bomba düzeneği yolda büyük bir çukurun açılmasına neden oldu.

Bombanın planlanandan erken patlaması üzerine ölen ve yaralanan olmadı. İran güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonda iki terörist sağ ele geçirildi.

Pakistan ve Afganistan sınırında yer alan Sistan-Belucistan bölgesinde El-Kaideye bağlı terör gruplarının bulunduğu biliniyor.

ulusalkanal.com.tr