Devlet Bahçeli'den ''ABD'nin uyarısına'' tepki

MHP, ABD'nin terör konusunda Türkiye'deki vatandaşlarına bazı şehirlere gitmemeleri yönündeki uyarısına tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uyarıyı “kafaları karıştırmak ve korkuları tırmandırmak” olarak özetledi. Bahçeli "Kin ve nefretle Türk düşmanlığı işleyen yabancı mihraklar amaçlarına ulaşamayacaklardır" dedi.

Devlet Bahçeli'den ''ABD'nin uyarısına'' tepki

ABD Ankara Büyükelçiliği'nin Türkiye'deki vatandaşlarını 19 kente gitmemeleri konusunda

uyarması tepkilere neden oldu.

Açıklama MHP Lideri Devlet Bahçeli’den geldi. Artan terör olaylarına değinen Bahçeli, Büyükelçilik tarafından yapılan uyarıların hiç bir açıdan meşru ve dostane olmadığını vurguladı.

Bahçeli yapılan açıklamanın amacının, kafaları karıştırmak ve korkuları tırmandırmak olduğunu söyledi.

MHP Lideri, açıklamanın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında yapıldığına dikkat çekti. Bahçeli, "Her ABD seyahati öncesi veya sonrası, meydana gelen terör saldırıları da mide bulandırıcı planlamaların ve düşmanca niyetlerin varlığına karine teşkil etmektedir" dedi.

Türkiye'ye bir kumpas kurulduğunu savunan Bahçeli, partisinin terörle mücadelede Devlet ve güvenlik güçlerinin yanında olduğunu belirtti.

Bahçeli, "Bedeli ne olursa olsun, etki ve nüfuz ajanları; kin ve nefretle Türk düşmanlığı işleyen yabancı mihraklar amaçlarına ulaşamayacaklardır" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

abd mhp devlet bahçeli