Almanya'da Türk düellosu

Soma faciasıyla Almanya'da "Tayyip Erdoğan Köln'e gelme" kampanyası başlatıldı. Aynı gün Türkiye Gençlik Birliği'de Avrupa'nın en büyük gençlik buluşması yapacak. Alman basını 24 Mayıs gününde yapılacak iki etkinliği "Türk düellosu" olarak yorumladı.

Başbakan Erdoğan’ın 24 Mayıs’ta Köln‘de yapacağı miting Almanya'da tartışma yarattı. Gazeteler, Alman ve Türk siyasetçilerin Erdoğan’a "Köln’e gelme" çağrılarıyla doldu.

Devlet Televizyonu ARD, ziyaretin Almanya’da endişelere yol açtığını belirtti. Haberde TGB’nin aynı gün Oberhausen König Pilsener Arena’da yapacağı Gençlik Buluşması'na geniş yer ayrıldı. Aynı gün yapılacak iki etkinlik için düello ifadesi kullanıldı. Haberde "Türk muhalefeti, olası Cumhurbaşkanı adayının da katılacağı büyük bir etkinlik örgütlüyor" denildi ve Erdoğan ile Feyzioğlu’nun tartışması da hatırlatıldı.

İktidar partisi CDU'nun Genel Başkan Yardımcısı Julia Klöckner (Yulya Klöknea), Türkler'in Erdoğan'ın toplantısına katılmayacağını düşündüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, (Frank Voltır Ştaynmaya) "Bizim demokrasimiz Erdoğan'ın seçim konuşmasını da, tartışmaları da kaldırır" şeklinde imalı bir açıklama yaptı.

Köln Belediye Başkanı Jürgen Roters da Erdoğan’a "Soma'yla ilgilen" çağrısında bulundu.

Uyum Bakanı Aydan Özoğuz da, Frankfurter Allgemeine Zeitung'a verdiği demeçte, Soma'daki göstericilere müdahalenin 'sarsıcı ve kabul edilemez' olduğunu söyledi.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ise facianın ardından Erdoğan‘ın cumhurbaşkanlığı çalışmasına devam etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr