Putin'den önemli açıklamalar

Dolar'ın yükselişi karşısında Ruble'deki sert değer kaybının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin basın toplantısı düzenledi.

Putin'den önemli açıklamalar

Dolar'ın yükselişi karşısında Ruble'deki sert değer kaybının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin basın toplantısı düzenledi. Putin, "Rusya Merkez Bankası ve hükümet uygun adımları atıyor" dedi, merkez bankasının rubleyi korumak için rezervlerini kullanmaması gerektiğini söyledi. Türkiye ve Rusya'nın ekonomik işbirliğine yönelik adımlarıyla ilgili de "Türkiye'deki ortaklarımızla iç pazar için birlikte çalışacağız" şeklinde değerlendirme yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, onuncusu düzenlenen yıllık basın toplantısında, küresel piyasalardaki hareketliliği değerlendirdi. Putin, Rusya merkez bankasının rubleyi korumak için rezervlerini kullanmaması gerektiğini söyledi.

"Rusya Merkez Bankası ve hükümet uygun adımları atıyor" diyen Putin, Rus ekonomisinin ilk 10 aylık dönemde yüzde 0.7 oranında büyüdüğünü belirtti. Putin, "Şu ana ki durum iki yıl boyunca devam edebilir ekonomi daha sonra hızlı toparlanır" ifadelerini kullandı.

Dalgalanmalara karşı Rusya'nın gelirlerinin arttığını dile getiren Rus lider, finansal istikrar için yeni adımlar atabileceklerini söyledi.

Putin, ülkenin mevcut ekonomi sıkıntıdan çıkacağı taahhüdü verdi, "En olumsuz dışsal ekonomik senaryoya göre bu durum iki yıl sürebilir. Bundan sonra büyüme kaçınılmazdır" dedi.

Vladimir Putin, Türkiye ve Rusya arasındaki yakınlaşmayı da değerlendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ Türk ekonomisi büyüyor. Enerji ihtiyacı buna bağlı olarak artıyor. Türk ortaklarımız Mavi Akım'dan gaz akışının artırılmasını talep etti. Biz onları reddedemezdik. Şimdi Türkiye'deki ortaklarımızla iç pazar için birlikte çalışacağız.

rusya Putin