Gaziler herkesten hak ettikleri değeri görmek istiyor

Gaziler ve Şehitler… Onlar Türkiye’nin onur madalyaları; teröre ve bölücülüğe karşı mücadelenin öncüleri… Ulusal Kanal, 18 Eylül Şehitler Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü öncesi Ankara Mamak'daki Gazi uzman jandarma Ahmet Tarık Külege’ni evinde ziyaret etti. Külege ailesinin tek isteği gazi ve şehit ailelerine hak ettikleri değerin gösterilmesi.

Gaziler herkesten hak ettikleri değeri görmek istiyor

18 Eylül Şehitler, 19 Eylül ise Gaziler Günü. Onlar ki, ülkelerinin bekası için canlarını tereddüt etmeden tehlikeye atan kahramanlar…

Gazi uzman jandarma Ahmet Tarık Külege evini Ulusal Kanal’a açtı.

Gazi Külege, Siirt’in Eruh ilçesinde 1993 yılında terör örgütü PKK’nın ateş açması sonrası yaralandı.

Sol kolu ve bacağından yaralanan Külege’nin hala bacağındaki mermiler duruyor. Külege, onların onur madalyaları olduğunu söylüyor.

Külege ve ailesi, kimsenin kapılarını çalmamasından yakınıyor.

Gazinin eşi Gülsüm Hanım da Türkiye’nin kahramanlarına yeterli değerin verilmediğini düşünüyor. Gülsüm Hanım, “Biz ne para pul ne makam mevki istiyoruz. Biz değer görmek istiyoruz” diyor.

Ve gazi çocukları… Sözlerinden çok gözlerindeki gurur dikkatimizi çekiyor.

Şehitler ve Gaziler günü nedeniyle, Ulusal Kanal ailesi olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale, Kurtuluş, Kıbrıs Savaşı ve Teröre karşı mücadelede can veren Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr