Engin Alan için sürpriz teklif

CHP tutuklu vekil sorunuyla ilgili harekete geçti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştükten sonra milletvekilini cezaevinden kurtaracak tek maddelik yasa teklifi verdi. Buna göre milletvekillerinin cezaları 24. dönemin sonuna ertelenecek, hapisteki MHP milletvekili Engin Alan cezaevinden çıkabilecek.

Engin Alan için sürpriz teklif

CHP, tutuklu milletvekili konusunda tek maddelik yasa teklifi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile yaptığı görüşme sonrasında harekete geçerek CHP Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile MHP Milletvekili Engin Alan’ı yakından ilgilendiren bir yasa teklifi hazırladı. Meclis'e sunulan teklife göre MHP milletvekili Engin Alan da cezaevinden çıkabilecek. Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay'la ilgili onama kararı çıksa bile cezaları 24. Dönem sonuna kadar ertelenecek.

Yasa teklifi tek maddeden oluşuyor.

"Tutuklu iken milletvekili seçilen bir kimsenin, milletvekili seçildiğini gösteren belgenin ilgili mahkemeye ibrazıyla tutukluluk hali son bulur. Seçimden önce soruşturmasına başlanılmış olmak kaydıyla, Anayasa’nın 14. Maddesinde yer alan durumlarda soruşturma ve kovuşturma, tutuksuz olarak sürer. Yargılamanın sanığın milletvekili iken mahkumiyetle sonuçlanması halinde verilen cezanın infazı dönem sonunda milletvekili sıfatının sona ermesine bırakılır."