'Taçsız kral' unutulmadı

Türk futbolunun efsane ismi Metin Oktay, vefatının 25. yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan sarı kırmızılı kulüp yöneticileri "Taçsız Kral" lakaplı efsane futbolcunun, Türk futboluna yaptığı katkıları anlattı.

'Taçsız kral' unutulmadı

Türk futbolunun ve Galatasaray'ın efsane futbolcusu Taçsız Kral Metin Oktay, ölümünün 25. yılında unutulmadı.

İstanbul Kozlu mezarlığında yapılan anmaya başta Oktay ailesi olmak üzere çok sayıda kulüp yöneticisi ve Galatasaraylı taraftarlar katıldı.

Okunan duaların ardından bir konuşma yapan Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, Metin Oktay'ın Türk futboluna katkılarını anlattı.

Anmada hazır bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, Oktay'ın sarı kırmızılı takım için ne kadar önemli biri olduğunu bildiğini söyledi.

Metin Oktay 13 Eylül 1991'de geçirdiği trafik kazası sonuncu hayatını kaybetmişti.

"Taçsız Kral", 4’ü Genç Milli Takım olmak üzere 40 kez milli forma giydi. A Milli Takım’da 7 kez kaptanlık yaptı ve toplam 17 gol attı. Futbol hayatı boyunca 6 kez gol kralı olan Metin Oktay, lig tarihinde 217 gol atarak büyük bir rekora imza attmıştı. Efsane futbolcu, 1962-63 sezonunda 26 maçta attığı 38 golle bir sezonda en fazla gol rekorunu kırdı

ulusalkanal.com.tr