Heyet temaslarının 2. gününde Nur Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni ziyaret etti

Türkiye Gençlik Birliği öncülüğünde kurulan Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği İran’da düşünce kuruluşu Nur Stratejik Araştırmalar Kurumunu ziyaret etti. Heyet, akademisyenler ve araştırmacılarla fikir alışverişinde bulundu. Heyet daha sonra Gönüllü Halk Güçleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi ile bir araya geldi.

Heyet temaslarının 2. gününde Nur Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni ziyaret etti

Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği, İran’da da üst düzey temaslarını sürdürüyor. Birlik Genel Sekreteri Elif İlhamoğlu başkanlığındaki heyet, temaslarının ikinci gününde ülkenin dış siyasetinde söz sahibi olan Nur Stratejik Araştırmalar Kurumu'nu ziyaret etti.

Heyet Nur Stratejik Araştırmalar Kurumu Araştırma Merkezi Müdürü Doktor Muhammet Mansuri tarafından kabul edildi. Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği Heyeti, akademisyenler ve araştırmacılar ile fikir alışverişinde bulundu.

Akademisyenlerin sorularını yanıtlayan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, bölgede terör örgütlerini birbirinden ayırmadan mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği heyetinin ikinci adresi, 1979 yılında, casusluk faliyetleri yapıldığı için İranlı gençler tarafından ele geçirilen ABD büyükelçiliği binası oldu. Heyet, burada Besiç Gönüllü Halk Güçleri KomutanıTuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi ile biraraya geldi.

Tuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi, evrensel olaylarda WAYU ile ortak tepki koymanın yararlı olacağını belirtti. Emperyalizm ve Siyonizme karşı her alanda mücadele edilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Devrimci mücadelelerin gençliğin dinamizmi sayesinde başarıya ulaştığını belirten Nakti, Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği üyeleri ile daha sık bir araya gelmeyi temenni ettiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr