Cep telefonu abonelerine önemli indirim

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, bazı özel durumlarda cep telefonu ücretlerinde yüzde 66'ya varan indirime gitti. Abonelerin isim, numara ve sim kart değişikliği işlemlerinde ücretleri aşağıya çeken kurum, ücret tarifesinin üst sınırında ise değişiklik yapmadı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu,cep telefon aboneliklerinde bazı azami ücretlerde indirime gitti. Kurum, ücret tarifesinin üst sınırında ise değişiklik yapmadı.

Buna göre cep telefon aboneliklerindeki "İsim Değişikliği" ücretinin üst sınırı 17 liradan 6 liraya indirildi.

"Numara Değişikliği" ücreti 52 liradan 20 liraya, SIM Kart Değişikliği ücreti 43 liradan 20 liraya düşürüldü. "Garanti Kapsamında SIM Kart Değişikliği" işlemlerinin ise ücretsiz yapılması karara bağlandı. Böylece BTK'nın bazı azami ücretlerde ilk defa indirime gitti.

BTK cep telefonu konuşmalarındaki ücretler için belirlenen üst sınırda ise değişiklik yapmadı. Halen yürürlükte olan yurt içi mobil ses çağrıları için dakika başına 46 kuruş devam edecek. Yine yurt dışı aramalar için geçerli olan dakika başına 4,63 lira, SMS'ler için yurt içi 33 kuruş, yurt dışı 83 kuruşluk uygulama devam edecek.

BTK tarafından belirlenen yeni azami tarife ücretlerinin 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girdi. Belirlenen rakamlar azami ücret kabul edilirken, bu ücretlerin altında ücret belirlenebiliyor.

ulusalkanal.com.tr