ABD-PKK ittifakı bir kez daha belgelendi! İşte o görüntüler

PKK’nın ABD bombardımanı eşliğinde ele geçirdiği Tel Abyad’da ABD uçaklarıyla PKK/PYD militanları arasındaki yakın işbirliği dikkat çekmişti.

ABD-PKK ittifakı bir kez daha belgelendi! İşte o görüntüler

PKK’nın ABD bombardımanı eşliğinde ele geçirdiği Tel Abyad’da ABD uçaklarıyla PKK/PYD militanları arasındaki yakın işbirliği dikkat çekmişti. PKK’lı teröristler tarafından çekilen 13 Haziran tarihli görüntüler, ABD bombardıman uçaklarıyla PKK’lı teröristler arasındaki yakın teması açık bir şekilde ortaya koydu. Tel Abyad yakınlarında çekilen görüntülerde, PKK’lı militanlar önce IŞİD mevzilerinin tam karşısındaki tepeye konuşlanıyor. Tam bu sırada ABD uçakları PKK’lıların önünde yer alan IŞİD mevzilerini bombalıyor. ABD ve PKK’lılar arasındaki irtibat o kadar yakın ki, uçakların bombalaması sırasında PKK’lılar en küçük şüphe duymadan bombalanan sahanın hemen yakında hazır bekliyor ve kayda devam ediyor.

Bombalamanın ardından PKK’lılar hemen imha edilen IŞİD mevzisine yöneliyor. Mevzi etrafında IŞİD militanı kalıp kalmadığını kontrol ediyor. Böylece ABD bombardımanıyla PKK Tel Abyad’a doğru kritik tepelerden birini ele geçirmiş oluyor.

Aydınlık

Tepeye yaklaştılar

Mevzilendiler

IŞİD’i işaretlediler

ABD böyle bombaladı

PKK’lılar bombalanan alanı kontrol altına alıyor

abd işte o görüntüler