Kılıçdaroğlu: Karpuz gibi böldü

CHP lideri Kılıçdaroğlu Ankara'da işadamlarına seslendi.

Kılıçdaroğlu: Karpuz gibi böldü

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları özetle şöyle:

BU KABUL EDİLEBİLİR Mİ?

Cumhurbaşkanı tarafsızdır. Yapılan değişiklikle deniliyor ki başkan aynı zamanda partinin genel başkanı olacak. Salı konuşmaları olacak. AKP adına Cumhurbaşkanı konuşacak. Her Salı bizi eleştirecek. Bu kabul edilebilir tablo mudur? Bir de sayın başkan Anayasa'ya göre tarafsızlık yemini edecek? Bu doğru değildir deniliyorsa Hayır vereceğiz.

Bir partinin genel başkanı aynı zamanda başkan, Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyesinden 12'sini tayin etsin mi? Olmaz öyle saçma şey, o adalete güven olur mu diyorsunuz hayır oyu kullanacaksınız.

"Hiç mi iyi bir şey yok" diye sordu bir arkadaşım.

"Yargı bağımsız ve tarafsızdır" maddesi eklenmiş. Yargı bağımsızlığı nasıl olur. Hakim tayin edilirse bağımsız olmaz.

Hem başkan, hem partinin genel başkanı olacaksın sonra tarafsızlık yemini edeceksin.

Bütün doğruların vatandaşa açıklığıyla anlatılması lazım. CHP bayrağı görüyor musunuz? Çünkü bu memleket meselesi. Genel başkan hakim tayin ederse ne olur? AYM'de değil sadece HSYK'nin de 6 üyesini tayin edecek. Başkıanın arzu ettiği kararı vermeyeni istediğiniz yere sürebilirsiniz. Hakim vicdanına göre karar vermeyecek mi?

TOPLUM BÖLÜNÜR VE AYRIŞIR

"Kuvvetler ayrılığı derseniz birşey anlaşılmıyor" deDi bir kadın arkadaşımız. Biz şöyle anlatıyoruz. Camiye, kışlaya, adliyeye, okula siyaset girmesin. Buralara siyaset girdiği andan itibaren toplum bölünür, ayrışır.

"EVET DİYENİ DE HAYIR DİYENİ DE.."

CHP, Evet diyeni de Hayır diyeni de kucaklıyoruz. Kavgadan gerilimden bıkmadınız mı? biz de bıktık. Ama bizi zorla oralara çekmek istiyorlar. Kavgadan bıktı bu millet. Sanayici üretmeli, dola ralmış başını gidiyor bunlar çözülmeli

KİM ENGEL OLDU?

Evet çıkarsa terör bitecek diyorlar. 15 yıldır iktidarlar terörü bitirecekler de kim engel oldu. Terörü bitirecekseniz her türlü desteği vereceğiz 50 defa söyledim.

Evet çıkarsa ekonomik istikrar sağlanacak diyorlar. Buna inanan bir işadamı var mı? 15 yıldır yönetiyorsunuz. İstikarar sağladınız da birileri engel mi oldu? Ekonomide istktrar toplumsal uzlaşmayla sağlanır. Kutuplaşma olursa ne ekonomik ne de siyasi isitkrar sağlanamaz.

KARPUZ GİBİ BÖLDÜ

İlk kez bir Anayasa değişkiliği toplumu karpuz gibi ikiye bölüyor. Anayasa toplumsal uzlaşma belgesi olmaktan çıkarıp bölünme, ayrışma anayasası haline getirirseniz felaket o zaman başlar.

ulusalkanal.com.tr

chp kemal kılıçdaroğlu referandum