2 lider ara bölgede bir araya geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs'ta devam eden müzakereler çerçevesinde ara bölgede bir araya geldi. Birleşmiş Milletler İyi Niyet Misyonu Ofisi'nde yapılan görüşme yaklaşık 3,5 saat görüştü.

2 lider ara bölgede bir araya geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa çözüm arıyor.

Müzakereler çerçevesinde iki lider, ara bölgede bulunan Birleşmiş Milletler İyi Niyet Misyonu Ofisi'nde yaklaşık 3,5 saat görüştü.

Görüşmede, Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami, Rum müzakereci Andreas Mavroyannis, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ile diğer yetkililer hazır bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, yaptığı açıklamada, garantör ülkelerin de katılımının söz konusu olacağı bir format üzerinde mutabakat sağlandığını aktardı.

Mutabakat gereği müzakerecilerin bu hafta yeniden toplanacağı bilgisini veren Akıncı, görüşmelerde temennilerinin mümkün olan sayıda var olan ayrılık noktalarını minimuma indirmek olduğuna değindi.

ulusalkanal.com.tr