Yargıtay Başkanı'ndan idam açıklaması!

Özgecan Aslan cinayetiyle gündeme gelen idam tartışmalarına Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'te dâhil oldu. Yargıtay Başkanı "Özgecan olayından sonra bir anket yapılsa halkın yüzde 80'i idamın geri gelmesini ister. Bu tartışılmalı" dedi.

Yargıtay Başkanı'ndan idam açıklaması!

Türkiye Tarsus'ta işlenen Özgecan Aslan cinayetinin ardından idam cezasını tartışmaya başladı. İdam sözünü ilk kullanan Özgecan'ın acılı annesi olmuştu.

Kabinden idam cezasını gündeme getiren ilk isim ise Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi olmuştu.

İdam tartışmalarına Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'te katıldı. "Bu cinayet bizi de derinden sarstı" diyen Cirit idamın tartışılması gerektiğini söyledi.

"Biz Avrupa uyum süreci içinde 4771 sayılı yasayla idam olayını kaldırdık. Ama Özgecan olayından sonra toplumda basit bir anket yapılsa herhalde yüzde 80 idamın geri gelmesini ister diye düşünüyorum. Dünyanın birçok ülkesinde idam cezası, değişik şekillerde, zehir zerk etmek suretiyle vardır. Bu tartışılması gereken bir olay. Sadece yargı olarak bizi ilgilendiren bir olay değil. Toplumu, üniversiteyi, yasamayı, yürütmeyi ilgilendiren bir olay, bunların tartışılması gerekir diye düşünüyorum."

ulusalkanal.com.tr