AKP'den "TSK'ya kumpas" itirafı

Başbakan Erdoğan'în Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın "TSK'ya kumpas kuruldu" açıklamasının ardından, AKP'den iki önemli açıklama geldi

İlk açıklama Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı'ndan geldi, AKP kurmayları çarpıcı açıklamalarını sürdürdü.

AKP-Cemaat çatışmasının ardından "TSK'ya kumpas kuruldu" itirafında bulunan Yalçın Akdoğan'a, AKP'nin diğer yöneticilerinden destek geldi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Hürriyet gazetesine verdiği demeçte Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılama için düzenleme yapabileceklerini söyledi.

“TSK'nın önceki gün yaptığı açıklamadaki husus, yargılamalarda hukuka riayet edilip edilmediğine ilişkin endişe ve tepkilerdir. Biz art arda yaptığımız yasal düzenlemelerle yeniden yargılamanın önünü açmıştık. İnsanların mağduriyetini önlemek için gerekirse yine yasal düzenleme yaparız, bunun yollarını ararız”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da tertipleri kastederek, "Erdemli olan o yanlıştan dönmesini bilendir." dedi. Yozgat İl Örgütü'nün açılışında konuşan Bozdağ, "yanlışlara takılmayalım çağırısı, telafi edelim" çağırısı yaptı.

AKP Kurmaylarının bu açıklamalarına ilk tepki İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'dan geldi. Kocasakal, "kimse suçu başkasının üzerine atmasın" dedi.

Tertipleri AKP ve cemaatin birlikte hazırladığını vurgulayan Kocasakal, hesabını da birlikte vereceklerini söyledi.

ulusalkanal.com.tr