FETÖ operasyonunda Prof. Dr. Atilla Sandıklı da gözaltına alındı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ'nün TSK içindeki kripto yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 53 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Gözaltına alınanlar arasında bugüne kadar FETÖ ile bağlantısı konusunda adı hiç geçmeyen emekli Albay, Bilgesam Başkanlığı da yapan Prof. Dr. Atilla Sandıklı olduğu ortaya çıktı.

FETÖ operasyonunda Prof. Dr. Atilla Sandıklı da gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan zanlıların verdikleri bilgi ve ifadeler doğrultusunda, daha önce haklarında herhangi bir işlem yapılmayan ve örgütün kripto yapılanması içinde yer aldığı iddia edilen 53 kişinin adreslerinde arama yapıldı.

Çoğunluğu muvazzaf subay zanlıların yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir merkezli 24 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 34'ü kişi yakalanırken, 19 kişiye yönelik yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

O PROFESÖR DE GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınanlar arasında bugüne kadar FETÖ ile bağlantısı konusunda adı hiç geçmeyen emekli Albay, Bilgesam Başkanlığı da yapan Prof. Dr. Atilla Sandıklı olduğu ortaya çıktı. FETÖ'cü kimliğini deşifre etmemek için yorumcu olarak çıktığı televizyon programlarında hükümet yanlısı konuşmalar yapan Sandıklı, Harp Akademileri Komutanlığı'nda akademisyen olarak görev yapmıştı.

izmir