Vatan adayları Soma'da madenciyle kucaklaştı

Vatan adayları Soma'da madenciyle kucaklaştı

Geçtiğimiz yıl Soma’da 301 madencinin şehit olduğu özelleştirme faciasının yıl dönümünde Vatan Partisi milletvekili adayları ve yüzlerce Vatan Partili Soma’ya gitti. Şehitlik anıtını ziyaret eden Vatan Partililer madencilerin aileleriyle kucaklaştı. Şehitlik’in ardından Madenci Anıtı’na yürüyüş yapıldı.

“MECLİS KÜRSÜSÜNÜ 365 GÜN SOMA’NIN KÜRSÜSÜ YAPACAĞIM”

Madenci Anıtı’nda konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İzmir milletvekili adayı Şule Perinçek; “Değerli Somalılar, değerli kardeşlerim, analarım size söz veriyorum. Yakında, 8 Haziran’da Ankara’ya gidecegim. Milletvekiliniz, ablanız, kardeşiniz olarak gideceğim. Anaların acısını en iyi analar anlar. O kürsüye çıkacağım ayın 8’inde. Senede bir gün buraya gelip karanfil bırakmayacağım, 365 gün o kürsüyü Soma’nın kürsüsü yapacağım. Sizin sesiniz olacağım. Hakkımızı savunacağız, yasal değişiklikleri yapacağız. Emanetinizi başımın üzerinde taşımaya söz veriyorum.” dedi.

MADEN OCAĞINDAN MECLİS YOLUNA

Soma maden işçisi, kazadan sağ kurtulmayı başaran şimdi ise Vatan Partisi’nin İzmir’den milletvekili adayı olan Sefa Köken de bugün Soma’daydı. Somalılara seslenen Sefa Köken; “Olayın üzerinden tam bir yıl geçti, değişen birşey olmadı. Bu insanların kanından yararlanan aynı kişiler orada. Bizleri öldürdüler. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük ve güçlü bir devlettir. Vatandaşını öldürmeyecek güçtedir. Yıllarca bizi kullandılar. Bile bile öldürdüler, açlığa, yoksulluğa mahkum ettiler. 301 arkadaşımız öldü. Ardından Ermenek... Hala ölümler oluyor. Sokaklardayız! Bizlere dünyanın sözleri verildi, hiç kimse mağdur olmayacak denildi, hiç biri sözünde durmadı. İşçileri esnafları sokaklarda bıraktılar. İntikamımızı 7 Haziran’da sandıkta, Vatan Partisi ile alacağız.Vatan Partisi bugüne kadar yapılanların hesabını soracak ve bundan sonra bu olayların yaşanmasına asla izin vermeyecektir” diyerek Soma madenlerinin sesini Meclis’e taşımaya aday olduğunu Soma’dan ilan etti.

“CİNAYETLERİN TAKİPÇİSİYİZ”

Vatan Partisi İzmir milletvekili adayı gazeteci Hulki Cevizoğlu’da Soma’ya giden adaylar arasındaydı. Madenci aileleriyle görüşüp dertlerini dinleyen Cevizoğlu konuşmasında; “Burada büyük bir acının yıl dönümü için buluştuk. İş kazası gibi gösterilmek istenen, AKP iktidarının tedbir almayarak özelleştirme politikaları yüzünden oluşan katliam için burada bulunuyoruz. Bugün şehitlerimizi mezarları başında anarken Vali’nin yaptığı konuşmaya tanık olduk. Başka bir yerde açıklama yapması gerekirken şehit mezarlığının başında AKP’nin yaptığı duble yollardan bahsediyordu. Bu zihniyetle, bu anlayışla hic birimiz istemeyiz ama bundan sonraki kazaların, cinayetlerin önüne geçmek mümkün değil. Toplumu etkilemek için fazla tedbir almak Allah’a isyandır diyenler çıktı. Oysa bu yıl Çalışma Bakanlığı’nın tanıtımlarında iş kazası diye birşey yoktur, tedbirsizlik vardır diye söylüyorlar. Bunları Vatan Partisi olarak takip ediyoruz. Yapılan sorumsuzlukların, cinayetlerin takipçisiyiz. Sorumlular 301 şehidimizin hesabını vermeden ,Vatan Partisi peşlerini bırakmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ TÜMGENERAL MADENCİ ANITI’NDA

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir milletvekili adayı Em. Tümgeneral Beyazıt Karataş da Soma’da bulunan milletvekili adayları arasındaydı. Karataş açıklamasında; “Geçen sene burada kaza olduğunda ortada gözükmeyen siyasi partiler bugün şehitlikte boy gösteriyorlar. İnsanda biraz utanma olur. Seçim öncesi geldikler için hala üç veya beş oy kurtarmanın peşindeler. Hiç birşey beklemeden karşılıksız, her gün burada olanlar ise yalnız Vatan Partililerdir.” diyerek Soma’yı siyasi rant malzemesi haline getiren siyasi partilere tepkisini dile getirdi.

“HESABINI SORACAĞIZ”

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Tosunlar ise maden cinayetlerinin sorumlusunun özelleştirme politikaları olduğunu vurgulayarak; “Bu Madenci Heykeli buraya dikildiğinde Soma’nın madenlerini kamu çalıştırıyordu, işçiler ölmüyordu. Şimdi bütün siyasi partilerin özelleştirmeyi savunduğunu görüyoruz. Alın size özelleştirme. Sonuçlarını 13 Mayıs 2014’te yaşadık. Üzerinden 1 sene geçti değişen birşey olmadı. Vatan Partisi iktidara geldiğinde hepsinden hesabı soracağız.” dedi.

ulusalkanal.com.tr

beyazıt karataş şule perinçek hulki cevizoğlu vatan adayları