KKTC 33 yaşında

Bugün Yavru Vatan Kıbrıs'ın kuruluşunun 33. yıldönümü. 15 Kasım 1983'te Kıbrıs Meclisi'nin aldığı kararla cumhuriyet ilan edildi. Bugün hem Kıbrıs'ta hem de yurt genelinde kutlama etkinlikleri yapıldı. Düzenlenen etkinliklerde Kıbrıs'ın bağımsızlığı vurgusu yapıldı, Kıbrıs Savaşı'nda şehit düşenler anıldı.

KKTC 33 yaşında

Lefkoşa'da ve yurt genelinde Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilan edilişinin 33 yıldönümü etkinliklerle kutlandı. Etkinliklere Kıbrıs Savaşı gazileri de katıldı.

Lefkoşa'daki ilk tören Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde, ikinci tören ise Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Törene KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Cumhuriyeti devlet erkanının yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Türk Silahlı Kuvvetleri Temsilcisi Orgeneral Musa Avsever katıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı törende yaptığı konuşmada müzakerelerin sürdüğünü belirtti, Akıncı, Kıbrıs Türklerinin eşitlik talebinin iki önemli parametresinden birinin dönüşümlü başkanlık, diğerinin de kararlara etkin katılım olduğunu söyledi.

Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin'de de törenler düzenlendi.

Başkent Ankara'da KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut Anıtkabir'i ziyaret etti.

İstanbul'da Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene, İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, gaziler ve yurttaşlar katıldı.

İzmir'de ise konsolos İpal Emin, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Çok sayıda Kıbrıs Türkünün yaşadığı Mersin'de Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama yapıldı.

ulusalkanal.com.tr