Kaç-Ak Saray'da çocuk işçiliği sömürüsü

Kaç-Ak Saray'da çocuk işçiliği sömürüsü

Kaç-Ak Saray'da çocuk yaştaki öğrencilerin staj bahanesiyle kaç-Ak olarak mutfakta çalıştırıldığı ortaya çıktı. Beşevler ve Balgat’ta bulunan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri Kaç-Ak sarayda bulaşık yıkıyor. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan turizm ve otelcilik lisesi öğrencilerine staj bahanesiyle her gün otobüslere doldurularak Kaç-Ak Saray'a gönderildiğini Kaç-Ak Saray'da bulaşık yıkattırıldığını söyledi.

Pes doğrusu

Candan şöyle devam etti: “Aldığımız duyumlara göre Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri staj bahanesiyle her gün Kaç-Ak sarayın hizmetlerini yapıyor, mutfağında çalışıyor bin liralık bardakları yıkıyor. Eğitim dönemlerinin bir bölümünü staj yapma bahanesiyle ucuz işgücüne dönüştüren sistem, öğrencilerin eğitim zamanlarını da alarak aylardır kaç-Ak sarayın hizmetine verilmiş durumda. Kaç-Ak saray bir turizm işletmesi midir?.Atatürk'ün vasiyeti ihlal edilerek, hukuksuz bir şekilde yapılan bu bina çocuklarımızın eğitim alacağı bir yer değildir. Babası ve annesi Kaç-Ak Saray'daki bir bardağın ücretine bir ay çalışacak, çocukları da, eğitim bahanesiyle okuldan alınıp bu bardakları yıkayacak. Yetkililer bunu kamuoyuna açıklamak zorundalar. Günlük rutin haline gelen sözde Kaç-Ak Saray stajı, öğrencilerin eğitim almasını engelliyor. Ucuz iş gücü anlayışı öğrencilerin emeklerini sömürmeye kadar uzanmış durumda. O kadar lüksün içinde hiçbir şeyi kısmayıp öğrencilere de bulaşık yıkatacaklar, pes doğrusu .” ifadelerini kullandı.

Kaç-Ak Saray'ın bütçedeki kalemi 21 milyon TL

Mimarlar Odası Ankara Şubesi daha önce yaptığı açıklamada da Kaçak Saray'ın elektrik, su, doğal gaz, ısıtma, soğutma,temizlik, peyzaj bakımından oluşan aylık temel giderlerinin en az 21 milyon civarında olduğunu açıklamıştı.

Derya Derviş

ulusalkanal.com.tr