Abdullah Gül'den AKP'ye ince gönderme

Erdoğan'ın selefi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katar basınına verdiği röportaj'da AKP'ye ince mesajlar gönderdi. AKP'nin esas kurucusunun kendisi olduğunu vurgulayan Gül, "Ben ilk başbakanım, ilk Cumhurbaşkanıyım" dedi.

Abdullah Gül'den AKP'ye ince gönderme

Katar'da yayınlanan eş-Şark gazetesine röportaj veren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ve hükümete ince mesajlar verdi. Gül "Parti kurma düşüncesi olup olmadığı" yönündeki soruyu "Ben AKP'nin kurucusuyum" ifadeleriyle yanıtladı.

"AKP'nin esas kurucusu benim. AKP'nin hem ilk çıkardığı Başbakan benim, ilk Cumhurbaşkanı da benim. Cumhurbaşkanlığından sonra da başka bir makam yok"

Gül, sözlerinin devamında "Hak hukuk, adalet kuralları, şeffaflık, hesap verebilirlik" tanımlarını kullanarak halefi Erdoğan'ın Başkanlık isteğine göndermede bulundu.

1915 olaylarıyla ilgili olarak "techir" tanımını kullanan Gül, İstanbul'daki Ermeni nüfusa bir şey yapılmadığını, o yıllarda çok sayıda Ermeni vatandaşının devletin önemli kademelerinde görev aldığını ve Ermeni kiliselerinin açık olduğunu hatırlattı.

Gül, Suriye, Libya, Irak, Yemen'de yaşananlarla ilgili yaptığı değerlendirmede ise "İçinde bulunduğumuz durum çok utanç verici" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr