AKP Genel Başkanı belli oldu

AKP'nin 5. Olağan Kongresi Ankara Arena Spor Salonu'nda devam ediyor. Kongrede 1380 delegenin imzasıyla Genel Başkanlık için tek aday olarak Ahmet Davutoğlu gösterildi. AKP'nin 50 kişilik MKYK listesi de belli oldu. Partinin ağır isimleri listede yer bulamadı. Yapılan oylamada geçerli tüm oyları olan Davutoğlu tekrar Genel Başkanlığa seçildi.

AKP Genel Başkanı belli oldu

AKP'nin sabah saatlerinde başlayan 5. Olağan Kongresi devam ediyor. Ankara Arena Spor Salonu'ndaki kongrede önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tanıtım filmi gösterildi. Daha sonra da Başbakan Davutoğlu'nun tanıtım filmi ekrana yansıtıldı.

Davutoğlu salona saat 09.50'de girdi. Bu sırada Erdoğan tezahüratları atılması dikkat çekti. Abdullah Gül'ün katılmadığı kongfrede dağıtılan kitapçıklarda, Davutoğlu'nun dışında, AKP kurucu Genel Bakanı Erdoğan ve AKP'li ilk Başbakan Abdullah Gül'ün fotoğrafı da yer aldı.

Gündemin ardından, kongreye katılmayan, parti'nin ilk genel başkanı ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kutlama mesajı okundu.

2 bin 500 polisin görev yaptığı kongrede, salona giremeyenler için dışarıda dev ekranlar kuruldu. Şehitler içinde müzik çalınmaması kararı alındı.

TBMM'de temsil edilen partilerden sadece CHP'den Genel Sekreter Gürsel Tekin ile MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel kongre'ye katıldı.

Kongrede 1380 delegenin imzasıyla Genel Başkanlık için tek bir aday gösterildi. O isim Ahmet Davutoğlu oldu.

Kongrede, Genel Başkanın yanı sıra partinin yeni yönetimide seçilecek. 50 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu listesi de belli oldu. Listede kongre öncesi krize yol açan Binali Yıldırım, Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak gibi Saray'a yakın isimlerin yer alması dikkat çekti. Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek'de MKYK listeye giren isimler arasında yer aldı. 31 yeni ismin girdiği listede Galip Ensarioğlu ile Mehdi Eker de kendilerine yer buldu.

Eski Bakanlar; Bülent Arınç, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Sadullah Ergin, Taner Yıldız, Abdülkadir Aksu, Cevdet Yılmaz, Hüseyin Çelik, AKP Sözcüsü Beşir Atalay ve Salih Kapusuz listede yer bulamadı. 31 yeni ismin girdiği listede Galip Ensarioğlu ile Mehdi Eker de kendilerine yer buldu.

Bu arada kongre sırasında özel bir kanala açıklamalar yapan Parti sözcüsü Beşir Atalay, Bülent Arınç'ın "AKP'nin kuruluşunda 'biz'dik, şimdi 'ben' olduk" sözlerine destek verdi. Atalay, "Ortak akıl ilk zamanlar kadar devrede değil." dedi.

Kongrede yapılan oylamada geçerli 1353 oyun tamamını alan Ahmet Davutoğlu, tekrar Genel Başkan oldu.

ulusalkanal.com.tr