Su borcu yüzünden evi satıldı

Hatay'da Ahmet Urgan adlı vatandaşın evi 7 bin liralık su borcu nedeniyle icraya verilerek Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından satıldı. Bu durum kentte büyük tepki topladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaşanan olayla ilgili vatandaştan özür dilediklerini açıkladı.

Su borcu yüzünden evi satıldı

Haber: Hüseyin Güler

7 bin liralık su borcu nedeniyle yıllarca emek verip satın aldığı ev, icra yoluyla satıldı. Olay Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yaşandı. Konu, Hatay Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında gündeme getirildi.

4 çocuk babası 63 yaşındaki Ahmet Urgan, ''Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi''ne 7 bin 905 bin lira su borcu nedeniyle icralık oldu. Evi 54 bin liraya satıldı. HATSU (Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi) borcunu aldıktan sonra geri kalan parayı vatandaşın hesabına yatırdı.

Olay büyük yankı uyandırdı, yardımseverler tarafından ev satın alınarak Urgan'a verildi. Ancak Urgan yeniden borçlanmış oldu.

''VATANDAŞIMIZDAN ÖZÜR DİLEDİK''

Konuyla ilgili Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da açıklamalarda bulundu. Başkan Savaş, ''İlgili avukat bu borcu bizden habersiz icra yoluyla tahsil etmeye çalışmış. Biz kimsenin suyunu kesmek ya da icraya vermek niyetinde değiliz. Bunu öğrendiğimiz an avukat ile ilişiğimizi kestik. Hemşehrimizle konuşup özür diledik'' dedi.

hatay hatay büyükşehir belediyesi Lütfü Savaş