Kıvılcımlı yaşasaydı değil yaşarken ne demişti?

Kıvılcımlı yaşasaydı değil yaşarken ne demişti?

Gürkan Hacır'ın 14 Şubat 2015 tarihli "Kıvılcımlı Yaşasaydı Perinçek'e Ne Derdi?" başlıklı yazısındaki iddialarına ilişkin Vatan Partisi Basın Bürosu Başkanı Tevfik Kadan tarafından kaleme aldı. Kadan, "Mustafa Kemal’in Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’ni, Kıvılcımlı’nın ve Perinçek’in Vatan Partisi’ni aynı geleneğe koyuyoruz. Hepsi Namık Kemal’in Vatan Kasidesi’ni okudular. Hakikat uğruna yanmayı göze aldıklarını biliyoruz.Vatan davası 100 yıldır devam ediyor" ifadelerini belirterek şunları yazdı:

Gürkan Hacır 14 Şubat 2015 tarihinde gercekgundem.com sitesinde yayınlanan "Kıvılcımlı yaşasaydı Perinçek'e ne derdi?" başlıklı yazısında, "Kıvılcımlı oldum bittim Perinçek grubuna mesafeliydi. Hatta mesafe şöyle dursun onları sol olarak dahi kabul etmezdi" diyor.İddia mesnetsiz duruyor. Üflesek düşecek acziyette, lakin cevabı Doktor veriyor.

Kıvılcımlı, 1970 yılında tamamladığı “Devrim Zorlaması, Demokratik Zortlama” kitabının "Ayrım 1. Zortlamaya Giriş" kısmında şunu ifade ediyor:

"Türkiye'de çelişik başlıca 4 Sosyalist kuşak sayılabilir:

Eneski Sosyalistler (1920 -1925) (Şefik Hüsnü Değmer - Hikmet Kıvılcımlı);

Eski Sosyalistler (1925 -1945) (Nazım Hikmet Ran – Reşat FuatBaraner);

Yeni Sosyalistler (1945 -1960) (Mihri Belli – Mehmet Ali Aybar);

Enyeni Sosyalistler (1960 sonrası) (Vahap Erdoğdu - Doğu Perinçek)."

Hakikat tabelasını göremeyen Hacır, yanlış yollara giriyor, fenalığa gidiyor. Birikimin, geleneğin arkasına dolanıp hataya kucak açıyor. Gecenin karanlığını yaran kıvılcımları yok sayıyor. Bu işte bir hikmet göremiyoruz.

Mustafa Kemal’in Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’ni, Kıvılcımlı’nın ve Perinçek’in Vatan Partisi’ni aynı geleneğe koyuyoruz. Hepsi Namık Kemal’in Vatan Kasidesi’ni okudular. Hakikat uğruna yanmayı göze aldıklarını biliyoruz.Vatan davası 100 yıldır devam ediyor.

TARTIŞTIKLARI İÇİN DOSTTURLAR

Kıvılcımlı ile Perinçek arasında geçen tartışmalar, dostluğun teminatıdır diyoruz. Tartışmaktan korkmadılar ve gerçeği aradılar. Bilimi rehber edinmelerine bağlıyoruz.

“Birbirine zıt görüşlü iki insan karşılaştığında aralarında bir tartışma başlıyor. Herbiri, bir diğerinin tezini çürütmeye çalışıyor. Tezlerin bu karşılıklı çarpışması, zamanla tartışmayı körükleyip, gerçeğe olan ilgiyi kışkırtıyor. Dolayısıyla her diyalog, diyalektiktir diyoruz.”

Diyaloğun olmadığı yerde hizip oluyor, diyaloğun olmadığı yerde beis oluyor, diyaloğun olmadığı yerde şer oluyor.Kıvılcımlı da Perinçek’te bunu biliyor. Dolayısıyla tartışmayı seçtiler. Aralarına fenalık girmesin diye…

Tevfik Kadan

Vatan Partisi Basın Bürosu Başkanı

vatan partisi tevfik kadan