AKP açılımın aşamalarını belirledi! Ancak en önemli konu yok!

Tayyip Erdoğan "birinci gündem açılım" dedi, AKP medyası PKK ile yürütülen sürecin aşamaları kaleme almaya başladı. İki gündür AKP'nin yeni yol haritasının içeriği medya ile paylaşılıyor. Her aşama tek tek anlatılıyor. Ancak en önemli konu ve ilk yapılması gereken "silah bırakma" yeni yol haritasında yok! Zaten PKK'nın üst yöneticileri de silah bırakmayacaklarını sık sık vurguluyor.

AKP ve PKK, CHP'nin desteğiyle bölünme açlımını yasal statüye oturttu. Arından çalışmalar başladı.

Yeni yol haritası 291 sayfa... Süreç son aşamaya kadar anlatılıyor. Adı terörü bitirme ancak aşamalarda silah bırakma yok! İmralı-Kandil bu konuda çok net. PKK yöneticileri defalarca silah bırakmayacakları açıkladılar.

"Kim gerillanın direnişten vazgeçeceğini ve silah bırakacağını sanıyorsa o hayal görüyordur. Hiç kimse hayale kapılmasın, gerçekçi olsun."

Cemil Bayık'ın bu açıklaması PKK'yı yasallaştıran kanunun çıkmasının akabinde yapıldı. "Ortadoğu'da Kürtler meşru savunma gücüne sahip olmadan varlığını koruyamazlar. Bu nedenle Kürtler meşru savunma gücünü koruyacak, hatta daha fazla güçlendireceklerdir" denildi.

Suriye ve Irak saldırılarından PKK büyüyerek çıktı. AKP iktidarının açılım ve bölge politikaları PKK'yı bölgesel bir güç haline getirdi. PKK, Suriye'nin kuzeyinde küçük yerleşim yerlerinde yönetimi ele geçidi. Daha önce Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve çevresinde bulunan PKK, IŞİD saldırılarının ardından aralarında Kerkük'ün de bulunduğu il ve ilçelerde de faaliyet imkanı kazandı. Türkiye'deki açılım süreciyle yasallaştırılan PKK'ya, Irak'taki faaliyetleriyle uluslararası meşruiyet kazandırılmak isteniyor. ABD ve Batı basınında bu konuda kampanya şeklinde yayınlar dikkat çekiyor. Bu doğrultuda çok önemli bir adım 14 Ağustos'ta PKK yöneticileriyle ABD'li askeri yetkililerin Sincar Dağı'ndaki görüşmesi oldu.

Uzmanlar Suriye ve Irak'taki terör saldırıları nedeniyle oluşan boşluklardan fayda sağlamaya çalışan PKK'nın silah bırakmayacağını vurguluyor.

PKK'nın silah bırakmadığı Türkiye'de kırsal ve şehirlerdeki gücünü artırdığı Emniyet ve Jandarma istihbaratlarını raporlarında da açıkça yazıldı.

ulusalkanal.com.tr