Demirtaş: AKP karşıtı değiliz

HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı. Demirtaş, Davutoğlu'na "CHP ile koalisonu zorlayın. Hükümet kuramazsanız tekrar konuşalım" dediğini açıkladı. "AKP'nin karşıtı değiliz" diyen Demirtaş açılım sürecinde "düne göre daha iyi" durumda olduklarını söyledi.

Demirtaş: AKP karşıtı değiliz

Koalisyonda birinci turun son ziyareti olan AKP-HDP görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Milliyete konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'ye "hükümet kuramazsanız bir daha gelin dediklerini aktardı.

Demirtaş, "Şunu da ifade ettik; 'Eğer Türkiye gerçekten erken seçime gidecekse tekrar bir araya gelelim. Seçenekleri tekrar değerlendirelim. AKP olarak bir erken seçim kararı almadan mutlaka partilere tekrar danışın. Biz tekrar konuşmaya hazırız... 'Bitti' demeyin, gerekirse birkaç tur yapılsın' dedik." ifadelerini kullandı.

Demirtaş görüşmede Davutoğlu'na CHP ile koalisyonu zorlaması tavsiyesinde bulunduğunu belirtti. Demirtaş, "Mutlaka denemelisiniz ve zorlamalısınız. AKP-CHP hangi ilkeler etrafında bir hükümet kurar bununla da ilgileniyoruz’ dedik... Öyle bir hükümetin parlamentodaki çalışmasını destekleriz, sert muhalefet yapmayız, yasaları çıkarırken destek veririz, Anayasa yapılırken birlikte yaparız" dedik." dedi.

Toplantının gündeminde koalisyondan çok açılım süreci vardı.

HDP eş genel başkanı açılım süreciyle ilgili de, "Masadan boş kalkmadık... "Yeniden çözüm süreci başladı" diyebilecek durumda değiliz ama düne göre daha iyi bir noktadayız. " dedi.

ulusalkanal.com.tr

hdp AKP koalisyon Ahmet Davutoğlu tayyip erdoğan demirtaş