İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek o ismi açıkladı

Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da yayınlanan “Çıkış Yolu” programında olayın iç yüzünü anlattı

Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da yayınlanan “Çıkış Yolu” programında olayın iç yüzünü anlattı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Balçiçek İlter ile yaptığı röportajda bir emekli subay tarafından Fethullah Gülen ile görüşmesi karşılığında 5 milyon TL teklif edildiğini, bu teklifi reddettiğini söylemiş ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca Perinçek’i bu ismi açıklamaya davet etmişti.

Doğu Perinçek, Çıkış Yolu isimli programda olayın iç yüzünü anlattı. 1996 yılında Latif Erdoğan başkanlığında 12 kişiden oluşan Yazarlar Vakfı heyetinin kendisini ziyarete geldiğini söyleyen Perinçek, Fethullah Gülen ile bir otel lobisinde kahve içmesinin ve bir fotoğraf vermesinin teklif edildiğini fakat Türkiye’yi tarikat ağı sararken böyle bir fotoğraf vermeye yanaşmadığını belirtti.

Perinçek, heyetin ziyaretinden iki gün sonra ise Emekli Deniz Binbaşı Erol Mütercimler’in aradığını: “Niye Hocamızı reddettiniz. Böyle bir görüşme 5 milyondan başlar. İki parti lideri bu görüşmeyi kabul etti.” dediğini söyledi. Kendisinin ise “Ben parayla satın alınmam” cevabını verdiğini belirten Perinçek, Cumhuriyet’in adım adım oyulduğu koşullarda Fethullah Gülen’le görüşmeyeceğini söyledi.

Konuşmasının devamında, "Bu teklifi benim dışımda bir kişi daha reddetti. İsmail Hakkı Karadayı. Fethullah Gülen O'na da ödül vermek istedi, kabul etmedi.” diyen Perinçek, Türkiye’nin cemaatlere, şeyhlere teslim edilemeyeceğini, Cemaat ile mücadelenin Türkiye’nin aydınlık geleceği açısından bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

# fethullah gülen # Doğu Perinçek # işçi partisi # habertürk # röportaj # balçiçek ilter