Yurt dışından getirilen öğrencilerden mesaj

Koronavirüs önlemleri kapsamında yurt dışından Türkiye'ye getirilen öğrencilerin bir mesajı var. Zor zamanda devletin kendilerine ulaştığını belirten gençlerimiz; "Bu bir vefa borcudur, sonuna kadar ödemeye hazırız" diyor.

Yurt dışından getirilen öğrencilerden mesaj

Onlar yurt dışında eğitim için bulunuyordu. Koronavirüs önlemleri kapsamında Türkiye'ye getirildiler. Şimdi gözetim altındalar. Ve Türkiye Cumhuriyet Devletinin onlara sahip çıkmasından dolayı minnettarlar.

Öğrenciler, salgın nedeniyle uçuş yasağı konulan ülkelerden 7'sinde bulunuyordu. Yurda dönmek istediler. Uçakla bulundukları yerlerden alınarak, getirildiler. Ardından da KYK yurtlarına yerleştirildiler. Ülkelerine dönmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, işte o süreci anlattı.

Sosyal medyada dolaşan yurtlarla ve salgınla ilgili önlemeler konusundaki bazı sözüm ona bilgiler, onlarında kafalarını karıştırdı. Ancak gördükleri ve birebir yaşadıkları karşısında bu bilgilerin doğru olmadığını tüm Türkiye'ye işte böyle göstermek istediler.

Diğer ülkelerin böylesi bir dayanışma içinde olmadığını vurgulayan gençler, 'bu bir vefa borcudur, sonuna kadar ödemeye hazırız' diyor. Bir de, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar devletin onlara sahip çıkacağını bilmenin gururunu yaşadıklarını söylüyorlar.

Yurt dışından getirilen gençler, görev başındaki kahramanlarımızı unutmadı. Mısır, İskoçya, İrlanda ve Sudan'dan ülkeye getirilerek, Sivas'ta KYK'ya bağlı yurtlara yerleştirilen öğrenciler, sağlıkçılar, asker ve polise alkışlı destekte bulundu.

10 bin kişilik yurtta koronavirüs önlemleri kapsamında karantinada tutulan öğrenciler, pencerelere çıkarak, büyük bir özveriyle görev yapan sağlıkçılar, asker ve polise alkışlarla moral verdi.

"En büyük Türkiye" sloganları atan öğrenciler, daha sonra İstiklal Marşı okudu. Polisler de öğrencilerin tezahüratlarına siren çalarak karşılık verdi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, büyük ilgi gördü. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri de öğrencilere Sivas köftesi sözü verdi.

ulusal.com.tr

koronavirüs