Alaeddin Asna hayatını kaybetti

İletişimci, halkla ilişkiler duayeni, gazeteci, radyocu ve akademisyen Prof. Dr. Alaeddin Asna, 75 yaşında hayatını kaybetti. Ömrünü halkla ilişkilerin bir bilim ve mesleki disiplin haline gelmesine adayan Prof. Asna, binlerce iletişimci yetiştirdi.

Alaeddin Asna hayatını kaybetti

Türkiye'nin ilk halkla ilişkiler şirketinin kurucusu olan gazeteci Alaeddin Asna bir aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

75 yaşında ki Asna, hayatını okumaya adadı. Onlarca kitabı yayınlandı.

1972'de kurduğu Halkla İlişkiler derneğini başkanı oldu. İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve daha nice üniversitelerde öğrencilere dersler verdi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde, bir dönem dekanlık görevide yapmıştı.

Asna'nın cenazesi, perşembe günü Teşvikiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

BASIN KONSEYİ'NDEN AÇIKLAMA

Basın Konseyi Üyesi, Halka İlişkiler duayeni, iletişimci, akademisyen, gazeteci ve radyocu Prof. Dr. Alaeddin Asna’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ömrünü iletişime adayan, dünyanın saygın halkla ilişkiler uzmanlarından olan Asna’ya Allah’tan rahmet; başta Ailesi’ne, iletişim camiasına, sevenlerine ve öğrencilerine sabırlar diliyoruz. Işıklar içinde uyusun… Asna’nın cenazesi, 6 Ağustos 2015 Perşembe günü Teşvikiye Camii’nden kaldırılacaktır.