Niğde saldırısının zanlıları yakalandı!

Niğde'de 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bir vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen zanlılar tutuklandı. 2 zanlı Ankara Adliyesi'ndeki sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Niğde saldırısının zanlıları yakalandı!

Niğde'de polis ve jandarmaya yönelik saldırı olayının zanlıları tutuklandı.

2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bir vatandaşın hayatını kaybettiği 4’ü asker, 5 kişinin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren 2 zanlı, önce savcılıkça sorgulandı. Zanlılar ardından tutuklama talebi ile Ankara Nöbetçi 9. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Zanlılar tutuklama kararının ardından cezaevine gönderildi. Zanlılardan birinin Adliye'den sedye ile çıkarılması dikkat çekti.

Saldırının diğer zanlısı olan ve Makedonyalı olduğu bildirilen Muhammed Zakiri'nin ise dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

2 zanlıdan birinin kendini Almanya vatandaşı Benjamin Xu, diğerinin ise İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani olarak beyan ettikleri bildirildi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, zanlılardan ikisinin Arnavutluk, diğerinin ise Kosova doğumlu olduğunu açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr