Türkiye ile ABD arasında anlaşma sağlandı

Türkiye ile ABD arasında tartışma konusu olan güvenlikli bölge konusu bir kez daha gündemde. Wall Street Journal’un haberine göre, iki ülke arasında PYD’nin IŞİD’den temizlenen bölgelere geçişine izin verilmemesi konusunda anlaşma sağlandı. Böylece Türkiye’nin önemli bir çekincesi ortadan kalkmış oldu.

Türkiye ile ABD arasında anlaşma sağlandı

Türkiye ile ABD arasında tartışma konusu olan güvenlikli bölgede anlaşmaya varıldı.

Anlaşmaya göre, iki ülke, IŞİD’den temizlenen bölgelere PKK'nın Suriye uzantısı PYD unsurlarının yerleştirilmemesi konusunda fikir birliğine vardı.

Amerika’da yayımlanan Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre, Washington’ın bu mutabakatla Ankara’ya güvence verdiği belirtildi.

Haberde, “ABD’li yetkililer Türkiye’ye söz konusu bölgenin güvenliğini YPG’ye bırakmayacakları konusunda güvence verdi” ifadesi kullanıldı. Ancak ABD’liler, Türkiye’den ihtiyaç halinde bir esneklik payı bırakılmasını talep etti.

Türkiye’nin ABD’nin kara gücü olan YPG ile çalışma yapmamak için direndiği belirtilen haberde, YPG’nin bağımsızlık arzularının arttığı ve Ankara’nın bu olasılığı asla kabul etmeyeceği bilgisine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr