Obama: Musul'la ilgili daha ileri adımları göreceğimizi ümit ediyorum

Amerika Başkanı Barack Obama ile Irak Başbakanı Haydar El Abadi, New York'ta ortak basın toplantısı düzenledi. Obama, Musul'la ilgili daha etkili adımların atılacağını ümit ettiklerini söyledi. Abadi, kısa süre içinde Musul'u IŞİD'ten temizlemeyi planladıklarını açıkladı.

Obama: Musul'la ilgili daha ileri adımları göreceğimizi ümit ediyorum

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere New York'ta bulunan Amerika Başkanı Barack Obama ile Irak Başbakanı Haydar El İbadi ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Obama ve Abadi, ortak basın toplantısı düzenledi.

Obama, Irak halkı ve güvenlik güçlerinin IŞİD'e karşı verdiği mücadelede önemli bir ilerleme kaydettiğini söyledi. Yıl sonunda Musul'la ilgili daha etkili adımla atılacağını ümit ettiklerini belirtti.

Obama, koalisyon güçlerinin Irak ordusu ve peşmerge güçleriyle ortak koordinasyon sayesinde Musul'un geri alınacağı aktardı.

Toplantıda Irak Başbakanı Abadi, IŞİD'in herkes için tehdit olduğunu söyledi, "İki yıl önce Bağdat'ı geri almak için IŞİD'le savaşıyorduk, bugün ise onların (Irak'taki) son kalesi Musul'u almak için savaşıyoruz" dedi. Birkaç ay içinde Musul'u IŞİD terör örgütünden temizlemeyi planladıklarını açıkladı.

Abadi, Selahaddin vilayetine bağlı Şirgat ile Enbar'a bağlı bölgeleri terör örgütü IŞİD'ten kurtarma operasyonu başlattıklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr