CHP ve MHP'den şerh

Meclis yolsuzlukları araştırma komisyonu AKP’li 4 eski bakan hakkındaki raporu Meclis başkanlığına teslim etti. CHP ve MHP’li üyeler eski bakanların Yüce Divan’a neden gitmesi gerektiğini maddeleriyle yazdı. İmha olasılığına karşı CHP konuşma tapelerini de rapora ekledi.

CHP ve MHP'den şerh

Meclis Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu'nun CHP ve MHP’li üyelerinin karşı oy yazısının ayrıntıları ortaya çıktı. Eski bakanların Yüce Divan’a neden gitmesi gerektiğini maddeler halinde yazıldı.

CHP'nin 230 sayfalık karşı oy yazısında daha önce kamuoyunda yayınlanmayan ayrıntılara yer verildi.

ÇÖLDEN BUĞDAY İTHALİ

Dubai’de buğday yetişmediğinin bilinmesine rağmen 5 bin tonluk gemi ile 150 bin ton buğday önce ülkemize sonra da İran’a gönderildi. Ve bunun belgeleri Halkbank’a sunulmadı. Bankada da araştırma yapılmadı.

MEBLAĞIN ARTIRILMASINİ İSTEDİ

Rıza Sarraf, Muammer Güler’den, Çin bağlantılı şirket referans mektubu yazılmasını istedi. Güler de karşılık olarak 1 milyon doların 1.5 milyon dolara yükseltmesini rica etti.

ÇAĞLAYAN’A BİNDE 5 KOMİSYON

Sarraf’ın Halkbank hesabına gelen paranın binde 4 ile 5’ini Zafer Çağlayan’a rüşvet olarak gönderdi. Çağlayan’ın lüks saat ve mücevherleri de bu komisyon kapsamındaydı.

İLERİDE BİRGÜN LAZIM OLUR

Egemen Bağış’a 3 kere 500 bin dolar ödeme yapıldı. Bu paralar "ileride lazım olur" düşüncesiyle önceden verildi. Karşılığında Sarraf aleyhine gazetede haber çıkması önlendi.

İMTİYAZLI İMAR PLANLARI

Erdoğan Bayraktar’ın, imar planlarına aykırı olarak yapılan projelerin usulsüzlüklerine göz yumdu. Yasaya aykırı olarak yapılan işlemlerin denetimden sorunsuzca geçmesi sağlandı.

CHP ve MHP’nin hazırladığı karşı oy yazısında Eski Bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ceza kanunundaki gizliliği ihlal, resmi evrakta sahtecilik, rüşvet almak, görevi kötüye kullanmak suçlarından cezalandırılması istendi. Erdoğan Bayraktar’ın da Nüfuz Ticareti ve Görevi kötüye kullanmaktan yargılanması gerektiği belirtildi.

Haber: Sami Gökçe

ulusalkanal.com.tr